Brand Bouwservice

Sinds 1 april 1998 en dat was geen grapje, is Henk Brand gestart met zijn eigen bedrijf aan Zwartschaap 8 te Stuifzand.

Ik werkte altijd al in de bouw, vertelt Henk, een aantal jaren deed de mogelijkheid zich voor om als zelfstandige verder te gaan. Het was best een stap maar mede doordat mijn partner Janet een goede baan had zodat we konden investeren durfden we de stap te nemen en daar hebben we nog geen moment spijt van gehad.
 
We zetten samen klussenbedrijf op en na verloop van tijd groeide dit uit tot het aannemersbedrijf  Brand Bouwservice dat we nu hebben. Binnen het bedrijf werken 7 personen en het leuke is dat ze bijna allemaal uit Stuifzand komen. In het begin was het best moeilijk om de zakelijke kant onder de knie te krijgen, ik ben een werker en geen kantoorman, benadrukt Brand. Mijn vader Gerrit hielp me op weg en met mijn broer Edwin en andere ervaren vakmensen is het bedrijf uitgegroeid tot wat het nu is. Een bedrijf waarin de kwaliteit van het werk, aandacht voor de klant en flexibiliteit onze kracht is geworden. Tijdens de werkzaamheden krijgen de klanten steeds dezelfde mensen over de vloer zodat er altijd een vast aanspreekpunt is en tijdens het werk goed en snel overleg gepleegd kan worden over de voortgang van het werk en uit het werk voorvloeiende zaken.
 
Brand Bouwservice bouwt, verbouwt en onderhoudt naast woningen ook bedrijfspanden, loodsen, bergingen, paardenstallen, garages, tuinhuisjes etc., vertellen Henk en Janet. We doen naast de nieuwbouw ook veel verbouw, zoals plaatsen van erkers of een dakkapel en ambachtelijke renovatie. Vooral dat laatste is een leuke, maar soms tijdrovende bezigheid. We hebben een werkplaats met alle machines en kunnen zonder dat er andere bedrijven ingeschakeld moeten worden, zelf van alles op maat maken. We komen dit soort  werk vaak tegen bij het renoveren van oude huizen of boerderijen, funderingen zijn meestal iets verzakt waardoor bijvoorbeeld kozijnen niet helemaal haaks zijn. Doordat we ambachtelijke vaklieden zijn kunnen we deze kozijnen dan precies op maat maken.
 
Nieuw in onze werkzaamheden is de recreatieve bouw. We hebben in juli een chalet gebouwd die helemaal naar de wens van de opdrachtgever is gemaakt. We bouwden het chalet in de schuur van loonbedrijf Fikkert in Drijber omdat we daar binnen konden werken en door de grote deuren, het chalet eenvoudig weer naar buiten kon.
 
Bouwen is en blijft leuk werk, zegt de meewerkende eigenaar van Brand Bouwservice, voor mij geen stropdas en hele dagen op kantoor, ik moet de lucht van specie en gezaagd hout ruiken en wil persoonlijk contact hebben met de mensen waarmee en waarvoor ik bouw.
 

Brand Bouwservice

Zwartschaap 8
7934 PC Stuifzand
Tel.0528 – 264960      Mob: 06-53 65 01 76