Vooraankondiging Bouwen aan de Buurt 2012-2013

17-06-2012 12:00

Na de zomervakantie dit jaar gaat Actium weer van start met haar leefbaarheidswedstrijd Bouwen aan de Buurt. Bij deze wedstrijd nodigen we alle inwoners van het werkgebied* van Actium uit om leuke en ludieke ideeën in te sturen om aan de eigen buurt te bouwen. Net als in 2011 stelt Actium € 75.000,- beschikbaar voor de realisatie van initiatieven van bewoners die hun woonomgeving willen verbeteren. Wij wensen bij deze 5e editie van Bouwen aan de Buurt de nadruk te leggen op initiatieven die daadwerkelijk de leefbaarheid en de sociale cohesie van bewoners in een straat, wijk of dorp tot stand brengen en / of verbeteren. Heeft u een goed idee voor uw buurt?

De komende maanden kunt u rustig samen nadenken over het beste idee en de leukste manier om dit idee bij Actium te promoten. Na de zomervakantie hoort u meer over de wedstrijd, het reglement en de inzendtermijnen en kunt u uw idee insturen. Begin 2013 wordt het prijzengeld verdeeld over de beste ideeën tijdens een feestelijke finale. 
 
* Werkgebied Actium: gemeente Assen, De Wolden, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld en Ooststellingwerf. In Hoogeveen geldt dit voor de dorpen Pesse, Fluitenberg, Stuifzand en de complexen Willemskade(Princenhof), Alteveerstraat (Atrium) en de nieuwbouwwijk Erflanden met name de huurwoningen aan de Koningspage.
 
Terug