23-06-2015 19:58

Veel leven in de sloot

Veel kinderen hadden verwacht enkel en alleen visjes en kikkervisjes te vangen tijdens de middag waterbeestjes zoeken met Natuurpad Stuifzand. Met schepnetjes visten de zesentwintig deelnemers van alles uit een ven in het dorp en dit waren niet alleen visjes!

Tot grote verbazing van de kinderen was er meer in het water te vinden. Ze visten waterschorpioenen, duizenden piepkleine rode watermijten, veel naamloze beestjes en zelfs een reusachtige watertor uit het ven. Gelukkig werd de gevreesde snoek niet gevangen. De vele diertjes, kikkervisjes en een drietal groene kikkers werden aandachtig bestudeerd. Door middel van handige zoekkaarten konden de kinderen opzoeken welk dier ze hadden gevangen. Gedurende de middag ging dit steeds makkelijker en werden de kinderen ware wateronderzoekers.

Samenwerking
De waterbeestjesmiddag werd georganiseerd door een aantal dorpsbewoners die zich hebben verenigd in een bewonersgroep Natuurpad Stuifzand genaamd. De bewonersgroep is ontstaan vanuit De Smederijen van Hoogeveen en worden ondersteund door Landschapsbeheer Drenthe en IVN Hoogeveen. Landschapsbeheer Drenthe heeft de Waterbeestjesmiddag ondersteund vanuit het project Het Landschap Onderhouden We Samen. Dit project wordt gefinancierd door de provincie Drenthe, Nationale Postcode Loterij en de gemeenten De Wolden, Westerveld, Meppel, Hoogeveen en Midden Drenthe.

—————

Terug