09-03-2020 22:21

Officiële opening nieuwe keuken Ons Dorpshuis

Vereniging Ons Dorpshuis

LEDENVERGADERING DONDERDAG 9 APRIL as OM 20.00 UUR

Eind december vorig jaar werd tussen de feestdagen door de beheerders Erwin en Jolanda en enkele vrijwilligers een begin gemaakt met de sloopwerkzaamheden en voorbereiding van de verbouwing van de keuken. Daarbij kwamen we een hoop oude zaken tegen die we zouden gaan oppakken, zoals enkele bijzondere klussen in de kelder op zolder en in de CV ruimte. Piet Victorie wist de CV in anderhalve dag te verplaatsen waardoor we ruim een week voor op schema liepen. Op 6 januari werd de keuken ontmanteld en nam de aannemer de werkzaamheden over. Waar mogelijk werd door Erwin en Jolanda, bestuur en vrijwilligers meegewerkt. Door “Sloopbedrijf Bork” werd de puincontainer gesponsord en werd het puin door Bork kosteloos afgevoerd. Altijd een betrouwbare partij voor Stuifzand!

De werkzaamheden gingen voorspoedig tot op het laatste moment een verstopping van het riool roet in het eten gooide. Installatie bedrijf  Middelveld” die ook het overige installatiewerk deed wist dit probleem op te lossen waarna uiteindelijk de vloer een weekje later werd opgeleverd door “Vloertechniek Hoogeveen”.  Bijna 5 weken sneller dan de aanvankelijke planning werd de keuken in gebruik genomen. Hiervan zijn al de nodige leden en bezoekers getuige geweest. Een strakke nieuw betegelde ruimte met energie zuinige ledverlichting en een geheel nieuwe keuken met veel meer capaciteit geleverd door “Horecahandel van der Most“ als resultaat.  Eerder ontvingen wij subsidie van “Vitaal Platteland” voor € 10.000,- . Als klap op de vuurpijl kregen we het geweldige bericht dat het “Oranjefonds” , die ons bij eerdere projecten ook goed gezind was, deze renovatie steunt met een subsidie van maar liefst € 20.000,-. Dat is  voor Ons Dorpshuis een geweldige steun. We zijn zeer tevreden over de samenwerking met “bouwbedrijf Schoonewille”  tijdens de werkzaamheden.

We zijn erg trots op de steun van alle vrijwilligers, met name Piet, Martijn, Edwin en Jan. Verder de schoonmakers en iedereen die ons met raad en daad ondersteunde. We zullen hen nog een keer apart in het zonnetje zetten. In het bijzonder een groot compliment voor de enorme inzet van Erwin, die iedereen steeds een stap voor was. 

Voor wie de keuken wil komen bewonderen is er gelegenheid op de LEDENVERGADERING DONDERDAG 9 APRIL as OM 20.00 UUR aanstaande in Ons Dorpshuis waar we de keuken officieel zullen openen.

Ben je nog geen lid maar toch nieuwsgierig. Meldt je aan bij het bestuur als lid voor slechts € 10,- per jaar. Of kom gerust eens vrijblijvend langs voor een overheerlijke maaltijd of snack of organiseer een feest of activiteit. Vraag de beheerders naar de mogelijkheden.

tot gauw in Ons Dorpshuis,
namens het bestuur

Menno van Rij

 

—————

Terug