14-09-2012 19:56

Tweede Kamer verkiezingen woensdag 12 september 2012 Ons Dorpshuis te Stuifzand

Vanaf 7.30 uur waren Peter van Slochteren (voorzitter) en de leden Bert Bouwmeester, Jacqueline ten Brummelhuis en Linie Huisjes aanwezig in Ons Dorpshuis om de stempassen en volmacht passen in ontvangst te nemen en konden de mensen hun stem uitbrengen op hun partij en kandidaat.

Om exact 21.00 uur werd het stembureau gesloten en werden alle uitgebrachte stemmen geteld door voornoemde personen. Om ongeveer 22.00 uur waren alle stemmen geteld en op volgorde van partij en kandidaat vastgesteld en kon de voorzitter de uitslag naar het Gemeentehuis in Hoogeveen brengen net als alle andere stemdistricten van de Gemeente, die vervolgens alles nauwkeurig controleert, maar het werd een lange avond en nacht voor de ambtenaren in het Gemeentehuis, omdat de leden van het stembureau in de Magneet (wijk Krakeel) een verschil hadden van tien stemmen en er uiteindelijk niet uitkwamen. De Gemeente heeft vervolgens donderdag 13 september de kiesraad moeten inschakelen voor een oplossing, vandaar dat de Gemeente Hoogeveen één van de laatste gemeente van Nederland was, om de uitslagen bekend te maken.
 
Er werden totaal 363 stemmen uitgebracht (van de 456, die verwacht werden) en onderverdeeld in de volgende partijen:
VVD: 105 stemmen. 
P.v.d.A: 117 stemmen. 
PVV: 25 stemmen.
CDA: 34 stemmen.
SP: 28 stemmen.
D66: 11 stemmen.
Groenlinks: 4 stemmen.
Christenunie: 15 stemmen.
SGP: 9 stemmen.
Partij voor de dieren: 7 stemmen.
Piratenpartij: 1 stem.
Libertarischepartij: 1 stem.
50 plus: 5 stemmen.
Partij van de Toekomst: 1 stem.
De overige partijen hebben in Stuifzand geen stem ontvangen.
 
De opkomst was vergeleken met 2010 iets minder, want in dat jaar brachten 381 personen hun stem uit van de 450 personen die konden stemmen. 
Men mag stemmen in de gehele Gemeente, waarin men woont, vandaar dat er een aantal personen uit Hoogeveen kwamen, die hun stem in Stuifzand uitbrachten.
 
Peter van Slochteren

—————

Terug