02-09-2016 19:46

Sven Kats vierde op NK springen en dressuur

Stuifzand / Ermelo - In Ermelo werden zaterdag de Nederlandse kampioenschappen springen en dressuur voor pony’s gehouden. De 14-jarige Sven Kats uit Stuifzand wist er een vierde plaats te behalen.

Sven behaalde samen met zijn 6-jarige pony Macho tijdens de Drentse kampioenschappen springen, die op 13 augustus in De Wijk werden gehouden, een derde plaats. Daarmee wonnen zij een ticket voor de Nederlandse kampioenschappen.

Sven, die rijdt voor de LR en PC Prinses Beatrix uit Hoogeveen, kwam uit in de klasse M categorie D/E. In deze klasse kwamen veertig combinaties uit heel Nederland aan de start. Als eerste was het belangrijk om foutloos en binnen de toegestane tijd door het zware parcours te rijden om na de veertig combinaties terug te mogen komen voor een barrage.

Dit lukte de Stuifzander en hij mocht dan ook samen met tien andere ruiters/amazones terugkomen voor de barragerit. Dan wil je wederom foutloos zijn en natuurlijk ook nog snel om een scherpe tijd neer te zetten. Dat werd best een moeilijke taak, maar foutloos lukte en de tijd was goed, maar niet snel genoeg om te winnen.

Sven is toch zeer tevreden met dit resultaat.
‘Hopelijk ben ik het volgende kampioenschap er weer bij en kan ik weer bij de top 5 rijden. We trainen er hard voor’, aldus Sven Kats.

bron: Hoogeveenche Courant 29-08-2016

—————

Terug