05-06-2014 20:13

Streetdance kids van Stuifzand klaar voor eerste optreden!

Een paar maanden geleden bedacht Jannie van Dalen uit Stuifzand, dat er eens iets voor kinderen georganiseerd moest worden in eigen dorp, zodat de kinderen zelfstandig heen kunnen zonder dat er vervoer naar elders geregeld moet worden. Jannie, oma van 3 kleinkinderen besloot eens te informeren wat de kinderen graag wilden en ze vertelden dat ze graag Street Dance wilden leren.

Het idee werd ingediend bij de Smederijen Hoogeveen en Jannie kreeg groen licht. Via Hip Hop school Urban Unity van Scala werd Geronimo gevraagd en hij begon 10 weken geleden met geven van Street Dance les aan de kinderen in Ons Dorpshuis.
 
Het Street Dance clubje, waar 14 kinderen aan meedoen werd een groot succes en de kinderen wilden heel graag een keer optreden als afsluiting van de eerste lessen. De laatste les viel in de voorbereidingsweek van de jaarlijkse feestweek in Stuifzand en Jannie besloot het feestbestuur te vragen of de kinderen een optreden mochten doen in de feesttent. Het bestuur van de feestweek vond dit een erg leuk idee voor de vrijdagavond als voorprogramma van de playbackshows, die dan worden gehouden.

Iedereen in het dorp die hoorde en zag hoe de kinderen genoten en hoeveel energie er door een oma ingestoken werd, leefde mee en er werd nagedacht over de kleding tijdens het optreden. Jannie benaderde enkele ondernemers in het dorp en deze sponsorden spontaan het bedrag voor een flitsende outfit, zodat de kids er allemaal hetzelfde uitzien.

Woensdagavond 4 juni werd de generale repetitie gehouden in de lege feesttent en het resultaat is geweldig. Het verbazingwekkend hoe snel de groep het geleerde van Geronimo in de praktijk brengt en als volleerde Street Dancers over het podium dansen. Vrijdag 6 juni is het eerste optreden van de StreetDance Kids in de tent op het sportterrein in Stuifzand, vanaf 19.00 is iedereen van harte welkom om de dansers in actie te zien!
 
 

—————

Terug