06-03-2013 21:04

STAP speelde een bevalling met naweeën

Door Peter van Slochteren

Vrijdag 1 maart en zaterdag 2 maart 2013 speelde toneelvereniging STAP in Ons Dorpshuis haar jaarlijkse toneelstuk, genaamd een bevalling met naweeën. De uitvoering  werd goed bezocht en ze kregen de lachers regelmatig op hun hand.

In het stuk runt Paul van Ballegooien (Alex van Eijk) met zijn vriendin Ria (Adri Post) een café. Ze hebben 1 personeelslid, de niet al te snuggere Sandra (Corien Nes). Er breekt onweer uit en de stoppen knallen. Ria komt polshoogte nemen en in t’ donker maakt ze kennis met de vaste stamgast Koos (Jantinus Mulder). Koos houd van bier, slapen en lekkere wiefies. De stoppen zijn moeilijk te vinden maar een goede vriendin van Ria, Yvonne de Vries (Grietje Nijmeijer), weet dat het de automatische zekering is. Het licht brand weer en Koos wordt door Ria naar huis gestuurd in het noodweer.

Plots klapt er een auto op de boom. Allen vliegen naar buiten. De Jaguar van de steenrijke Suzanne de la Haaye (Vera Mulder) en haar boekhouder/man Pim de Graaier (Bert Ham) staat tegen de boom geparkeerd. De inzittenden worden naar binnen gebracht en verzorgt. Gezien het verschrikkelijke noodweer zijn ze genoodzaakt te blijven. Na wat “vriendelijke” kennismakingen horen ze nog n knal. De neus van de Jaguar zat al in de prak, maar nu t kontje ook. Sjaan van der Laan (Petra Koopman) is met haar autootje op de Jaguar geknald. Sjaan is hoogzwanger en het blijkt dat ze veel mannen kent, beroepshalve. Pim en Paul gedragen zich ook vreemd wanneer Sjaan binnen komt. Het blijkt dat ook zij Sjaan kennen.

Er moet een babykamer worden ingericht, en de behulpzame ouders van Paul komen behangen. Hendrik van Ballegooien (Roelof Post) en Marie (Loes Eijckelenboom) hebben een leuk bloemetjesbehang meegenomen, tot ergernis van Ria. Ondertussen komt de politie ter plaatse van het ongeluk (Wim de Lange). De agent wil Sjaan een bekeuring geven, tot hij ineens Ivonne de Vries herkend. Zij is cabaretière en de agent is groot fan. De bekeuring wordt verscheurt in ruil voor een handtekening van Ivonne.

Hendrik gaat behangen maar wordt al snel teruggeroepen. Er moeten zwangerschapsoefeningen worden gehouden, en Hendrik is specialist hierin. Tijdens de oefening krijgt Sjaan weeën en het hele circus gaat naar het ziekenhuis.

Sjaan heeft een zoon gekregen, Keesie. Iedereen viert feest, de champagne vloeit en iedereen maakt kennis met Keesie. Sjaan vertelt dat ze bij de AA werkt, Anonieme Alcoholisten. Het blijkt dat ze hier Pim en Paul van kent. Ook stamgast Koos wordt wakker gemaakt om kennis te komen maken. Sjaan treft nog een oude bekende aan, Koos is ook ooit eens bij de AA geweest. Sjaan ligt in scheiding en Koos vindt het zielig dat Keesie zonder vader op moet groeien, totdat Sjaan zegt dat het aan hem ligt. Koos blijkt de vader te zijn.

Na afloop was er een verloting met mooie prijzen, mede mogelijk gemaakt door vele sponsoren! Regisseuse Petra Koopman heeft samen met de spelers, de souffleur Gerrie Koopman, Rekwisieten Jan Post, geluid en licht verzorgd door Wim Stevens, ervoor gezorgd dat het vrolijke en gezellige avonden werden in Stuifzand.

—————

Terug


Fotogalerij: STAP speelde een bevalling met naweeën

/album/fotogalerij-stap-speelde-een-bevalling-met-naweeen/toneel-2013-1-jpg/

—————

/album/fotogalerij-stap-speelde-een-bevalling-met-naweeen/toneel-2013-2-jpg/

—————

/album/fotogalerij-stap-speelde-een-bevalling-met-naweeen/toneel-2013-3-jpg/

—————

/album/fotogalerij-stap-speelde-een-bevalling-met-naweeen/toneel-2013-4-jpg-jpeg/

—————

/album/fotogalerij-stap-speelde-een-bevalling-met-naweeen/toneel-2013-5-jpg-jpeg/

—————

/album/fotogalerij-stap-speelde-een-bevalling-met-naweeen/toneel-2013-6-jpg-jpeg/

——————————