01-11-2012 22:14

Smederij-idee "workshop bonbons" groot succes!

Dinsdagavond werd in Ons Dorpshuis te Stuifzand een workshop bonbons maken gehouden. De workshop werd mogelijk gemaakt door De Smederijen en georganiseerd door de activiteitencommissie.
 
Ruim 25 deelneemsters kregen uitleg over het maken van bonbons van Frans de Goeij en zijn dochter Jacquelien en even later kon iedereen aan de slag. Er was 18 kilo gesmolten chocolade waaronder melk, puur en witte chocolade.
 
De deelneemsters konden ambachtelijke bonbons maken en leerden de eenvoudige keukentechniek zodat er thuis ook lekkere chocolaatjes gemaakt kunnen worden. Er verdwenen langevingers, pepernoten, stukjes banaan in de choco en ook werden er veel pindarotsjes gemaakt. In de vormpjes die klaar stonden werden de ambachtelijke gegoten bonbons gemaakt waarin een heerlijke vulling van aardbei of hazelnootcreme werd verwerkt.
 
Na ruim 3 uur chocolade verwerken en tussendoor even proeven had iedereen plm. 750 gr bonbons. De workshop was erg leuk en iedereen was erg positief over dit inititiatief, dat zeker voor herhaling vatbaar is.
Voor info : www.demobonbons.nl
 
 

 

—————

Terug