12-03-2012 16:03

S.T.A.P. speelt herrie in het hospitaal

Met veel succes bracht toneelvereniging S.T.A.P. uit Stuifzand vrijdag- en zaterdagavond het blijspel Herrie in het hospitaal. Dit blijspel, geschreven door Edward Bastiaansen en geregisseerd door Petra Koopman werd in drie bedrijven opgevoerd in Ons Dorpshuis.

Het stuk speelde zich af in een ziekenhuis. Patiënt Sjaak Schellekens (Jantinus Mulder) had het er mee telkens op de bel te drukken om met allerlei smoesjes de mooie jonge zuster Marieke (Vera Mulder) aan zijn bed te krijgen. Hij bleek niet echt ziek, maar wilde zich alleen wat laten verwennen in het ziekenhuis. Tot zijn verbazing kreeg hij ook nog een kamergenoot, dhr. Dirk Gommers (Alex van Eijck). Een neef van Dirk, Frits Gommers (Roelof Post) en zijn vrouw Lydia (Ingrid Middelveld) kwamen op bezoek. Het bleek dat Frits en Lydia niet echt medelijden hadden met Dirk, maar op zijn geld uit waren. Op slinkse wijze probeerden ze Dirk zover te krijgen een handtekening onder zijn bankaktes te laten zetten om zijn vermogen over te sluizen voor een zogenaamde studie.
Ondertussen ging Sjaak gewoon door om met allerlei smoesjes zuster Marieke aan zijn bed te krijgen, maar een collega van Marieke, zuster Cornelia (Jaqueline ten Brummelhuis) nam tot grote tegenzin van Sjaak de taken van Marieke over.

Marieke moest regelmatig met dokter De Laat (Bert Ham) de patiëntenrondes lopen. Zuster Marieke en dokter De Laat konden het ook wel heel erg goed met elkaar vinden. Dirk raakte zijn geld kwijt aan neef Frits en nicht Lydia, terwijl het geflikflooi tussen dokter De Laat en zuster Marieke door Sjaak op de foto was gezet. Dokter De Laat en Dirk kwamen beiden in een lastig pakket te zitten. Er werd door dokter De Laat en Dirk een plan bedacht. Dirk wilde zijn geld terug, terwijl dokter De Laat niet wilde dat de foto van Sjaak op internet kwam te staan. Er werd een besmettelijke ziekte bedacht, het ooievaarsyndroom. Dirk raakte zogenaamd zijn been kwijt en zou door Frits en Lydia moeten worden verzorgd. Deze twee zagen dit helemaal niet zitten en wilden Dirk naar een tehuis sturen. Door het verwisselen van ondertekende documenten door dokter De Laat waren Frits en Lydia genoodzaakt de bankaktes te verscheuren, en behield Dirk zijn vermogen. Dokter De Laat en zuster Marieke wisten Sjaak te doen geloven dat ook hij het ooievaarssyndroom zou hebben en ook zijn been moest worden afgezet. Sjaak wilde dit pertinent niet. In onderling overleg mocht Sjaak zijn been behouden, maar dan moest hij de foto van zijn telefoon verwijderen en direct het ziekenhuis verlaten. Zuster Cornelia vond tot slot dat het geflikflooi tussen de dokter en zuster Marieke maar eens afgelopen moest zijn, waardoor de rust wederkeerde in het ziekenhuis.

Aan het einde van de voorstelling was er een verloting. Met dank aan alle sponsoren!

—————

Terug


Fotogalerij: S.T.A.P. speelt herrie in het hospitaal

/album/fotogalerij-s-t-a-p-speelt-herrie-in-het-hospitaal/a070-jpg/

—————

/album/fotogalerij-s-t-a-p-speelt-herrie-in-het-hospitaal/a081-jpg/

—————

/album/fotogalerij-s-t-a-p-speelt-herrie-in-het-hospitaal/a082-jpg/

—————

/album/fotogalerij-s-t-a-p-speelt-herrie-in-het-hospitaal/a083-jpg/

—————

/album/fotogalerij-s-t-a-p-speelt-herrie-in-het-hospitaal/a084-jpg/

—————

/album/fotogalerij-s-t-a-p-speelt-herrie-in-het-hospitaal/a085-jpg/

—————

/album/fotogalerij-s-t-a-p-speelt-herrie-in-het-hospitaal/a075-jpg/

—————

/album/fotogalerij-s-t-a-p-speelt-herrie-in-het-hospitaal/a076-jpg/

—————

/album/fotogalerij-s-t-a-p-speelt-herrie-in-het-hospitaal/a077-jpg/

—————

/album/fotogalerij-s-t-a-p-speelt-herrie-in-het-hospitaal/a078-jpg/

——————————