16-05-2014 22:15

Pruttelrees 2014

De voorbereidingen  voor het te gekke en meest maffe evenement van Drenthe  "De Pruttelrees van Stuifzand"', zijn al weer in volle gang. Voor de 5e keer worden de straten van Stuifzand op de zaterdag tijdens de feestweek afgezet voor deze ludieke “rees”.  
 
Veel mensen weten niet precies wat de Rees inhoud en denken dat het om een snelle wedstrijd gaat, maar dat is niet zo, vertellen enkele leden van de organisatie. De Rees is een bijzondere wedstrijd: deelnemers komen aan de start en op het moment dat een grote zandloper gaat lopen, starten de brommers. Het gaat er niet om hoeveel rondjes je maakt of  hoe hard je rijdt, de winnaar is degene die op het moment dat de zandloper leeg is de finish passeert.  Het is dan ook een erg raar gezicht wanneer je deelnemers op de bromfiets stil ziet staan om even te praten met de toeschouwers en even later heel rustig weg ziet rijden. Anderen stoppen even voor een blokje kaas dat onderweg wordt aangeboden en een derde rijdt hard over het parcours. 
 
De deelnemers komen bijna allemaal verkleed omdat ze zich aanpassen aan het thema van de feestweek, dit jaar is dat Carnaval. Het komische van de Rees voor de toeschouwers is dat je allerlei uitgedoste bromfietsrijders langs ziet komen; gek is niet gek genoeg. De deelnemers komen inmiddels niet alleen uit de regio maar vorige keren waren er ook mensen uit de achterhoek en het westen van het land. De bekendste winnaar en deelnemer is tot nu toe burgemeester Karel Loohuis van Hoogeveen, die uitgedaagd werd om mee te doen en deze uitdaging sportief aanvaarde. De organisatie hoopt op net zoveel plezier en lachende gezichten als voorgaande jaren. En natuurlijk op een beetje lekker weer. Voordat de rees begint is er om 16.00 uur een toerrit langs de mooiste plekjes in de omgeving.
 
Omdat de Pruttelrees wordt georganiseerd tijdens de feestweek van Stuifzand is de kans op een feestje tijdens en/of na de rees aanwezig ;-)
Er zijn inmiddels al een aantal deelnemers die zich hebben aangemeld, maar er is nog plaats voor meer deelnemers, dus geef je snel op!
 
Wanneer en hoe laat:
Datum: 7 juni 2014.
Inschrijven: van 15.00 tot 15.45 uur (in de feesttent).
Start toerrit: 16.00 uur. 
Start “Pruttelrees”: 19.00 uur.                      
 
Voor inschrijving, inlichtingen over bouwjaar en andere technische vragen:  
H. Kats 0528-231614 (Na 19.00 uur) of mail naar kreeftj@home.nl  

—————

Terug