15-05-2016 14:56

Ons Dorpshuis te Stuifzand ontvangt € 15.000 van het Oranje Fonds

Ons Dorpshuis te Stuifzand krijgt een bijdrage van € 15.000,- van het Oranje Fonds voor renovatie van het sanitair en entreeruimte. Ons Dorpshuis te Stuifzand is 14 december 1948 opgericht en daardoor het oudste zelfstandige dorpshuis van Drenthe. Deze plek is door zelfwerkzaamheden van de bevolking destijds tot stand gekomen. Ons Dorpshuis heeft veel verschillende activiteiten voor diverse groepen in de omgeving van Stuifzand. Van kleutergym, streetdance, kinderclub, biljarten, kaarten, 55+ aan tafel  tot aan koersballen voor ouderen. De jeugd kan terecht in eigen jeugdhonk. Kortom Ons Dorpshuis heeft een enorme gemeenschapsfunctie in het dorp en omgeving.

Aangezien het sanitair en de entree nodig vervangen moeten worden zijn er verschillende goede doelen aangeschreven. Deze maand wordt er begonnen met de verbouwing hiervan. Het kan gerealiseerd worden door bijdrages van het Oranje Fonds, de TVM foundation en Stimuleringsfonds van Rabobank Zuidwest-Drenthe. De aannemer Brand-Bouw-service stelt zijn materiaal beschikbaar voor de zelfwerkzaamheden. Met de hulp van vrijwilligers zal als alles via plan verloopt bij aanvang van het nieuwe seizoen in september 2016 de entree gereed zijn en sanitair in gebruik genomen.

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

—————

Terug