11-07-2016 13:57

Kiek Now Us met nieuwe single op Zwarte Cross

- PERSBERICHT - 

“Veer in de kont, stroop an de bek” is de titel van de nieuwe single van de Achterhoekse band Kiek Now Us. Hiermee gaan de dialect rockers weer terug naar de oorsprong: lekkere up-tempo dialectrock.

“We vonden het tijd om de roots van de band naar voren te schuiven!” aldus zanger Lars Karnebeek. “Dit is de muziek zoals we deze het liefst maken, heerlijke ietwat vuige rock ’n roll. Uiteraard in ons eigen, prima verstaanbare, dialect.” De tekst gaat over het feit dat de band zich mateloos irriteert aan mensen die over de rug van een ander ergens een slaatje uit willen slaan. “Oftewel iemand in een te net pak, te gladgeschoren, die over lijken gaat en het ergste van alles: Ons net iets te aardig vindt! Nou dat geet dus mooi niet deur!” lacht Karnebeek.

De single is verkrijgbaar via de digitale download en streaming portals en zal tijdens De Zwarte Cross voor het eerst live te horen zijn. Kiek Now Us zal op zondag 24 juli maar liefst 2 keer optreden op dit vrijwel uitverkochte festival. De videoclip is te bekijken via YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=CsqwOHRuE0Y


Kiek Now Us:

Knallende rock ’n roll in het Achterhoekse dialect. Mede door het nationale succes van de laatste jaren, verovert Kiek Now Us steeds meer podia, variërend van feesttenten en kermissen tot festivals en zalen.

De band speelde op onder andere De Zwarte Cross, het Høkersweekend van Normaal en het met 40.000 bezoekers uitverkochte 538 Koningsdag feest in Breda. Daarnaast speelde de band live bij Giel Beelen (3FM), de Freaknacht (3FM) en bij Evers Staat Op (538). Ook was de band te zien in Hart van Nederland (SBS6) als eerste band ter wereld met een echte “keten-tour”. In 2014 verscheen de EP “Krek wa’k wol!”, waar ook de hitsingle “Hemel zonder Bier” op staat. In 2015 zorgde de band voor de nodige opschudding, toen Nederland twee weken lang in de ban was van een opmerkelijke variant op het fenomeen graancirkel. In de Achterhoek was een in het maisveld gevormd wietblad ontdekt en zelfs in het buitenland werd dit bijzondere nieuws opgepikt. Dit bleek achteraf een stunt van Kiek Now Us, ter promotie van de single "Maisveld vol wiet". Proosten op het Oosten!

Meer informatie:

—————

Terug