24-03-2014 16:10

Jeugdnatuur begeleiders gediplomeerd

Het IVN sloot zaterdag de cursus Jeugdnatuur begeider af in Ons Dorpshuis te Stuifzand.

De cursisten hebben een tiental lessen gevolgd en moesten diverse opdrachten maken en uitvoeren. Voor het praktijkgedeelte kwamen ze een aantal keren naar Stuifzand om daar in de buitenlucht opdrachten uit te voeren.

De omgeving van Stuifzand leent zich hier prima voor, omdat erg veel te zien is in de omgeving. Je vindt hier bos, heideveld en water dicht bij elkaar en dat is prachtig. In het dorpshuis konden we terecht voor de lunch en we konden onze spullen laten staan terwijl we buiten bezig waren, dus ook dat was erg plezierig, vertelt een cursiste.

De cursisten volgden de cursus omdat ze in hun vrije tijd vaak groepen kinderen begeleiden die op zoek gaan in de natuur. De cursus geeft net even het stukje extra en je kan laten zien dat je een erkend natuurbegeleider bent opgeleid door het IVN. 

De cursus was inhoudelijk erg goed en ook erg leuk, we hebben veel activiteiten bedacht die uitgevoerd kunnen worden en we hopen dan ook dat kinderen zich bewuster worden van de omgeving waarin ze leven.

—————

Terug