14-02-2013 19:30

Hilbrink boekt eindelijk winst bij biljartclub ’t Kun Beter

 

Door Peter van Slochteren
 
STUIFZAND- De leden van biljartclub 't Kun Beter kwamen bijeen in Ons Dorpshuis om te biljarten. 
Henk Hilbrink nam het op tegen Berend Hilberts, die in de derde beurt als eerste het heft in handen nam met een carambole. Hilbrink volgde zijn opponent. Bij Hilberts bleef het acht beurten stil. Hier plukte Hilbrink de vruchten van en biljartte er op los, door een mooie serie van zes mee te nemen naar de eindstreep. Hilbrink had het verschil naar zeven weten te brengen. Berend Hilberts kwam iets terug, maar meer dan vier in negentien beurten kwamen er niet uit de keu. In genoemd aantal beurten wist Henk Hilbrink eindelijk met vijftien en een slot serie van vier zijn eerste winst te boeken van dit jaar.
Henk Denekamp schoot al vrij vroeg in de wedstrijd uit de slof tegen Anne Heins, door in vijf beurten al negen te hebben gemaakt. Heins was net begonnen aan een serie van twee.

Denekamp pakte een serie van vier mee, waardoor hij verder van Heins vandaan liep. Anne Heins deed zijn uiterste best om mee te komen, maar Denekamp gaf telkens weer gas bij en liet onderweg een beste serie van zes passeren, waardoor hij steeds verder uitliep. In zestien beurten stond Denekamp op 26 met nog drie te gaan. Heins was aangekomen bij tien en had met nog negen te gaan waarschijnlijk te weinig ruimte om die nog op tijd te benutten, maar Denekamp gaf zijn opponent de ruimte van zeven beurten, want Denekamp was een beetje de weg kwijt, want in genoemd aantal beurten kwam er geen carambole overeind op papier te staan. Daardoor zag Anne Heins kans en benutte hij die met vijf, met nadien nog vier te gaan. Het werd nog behoorlijk spannend, maar de waarschijnlijkheid werd werkelijkheid, want Henk Denekamp scoorde de resterende drie in de 24e beurt en werd winnaar. Anne Heins eindigde op vijftien.

Jaap Meppelink liep al vrij vlot in de wedstrijd bij zijn opponent Kees Eijkelenboom vandaan met zestien tegen twee in nog maar tien beurten. Het ging van een leiden dakje bij Meppelink, want de caramboles verschenen vrij makkelijk uit de keu. Eijkelenboom kwam terug met in vijf beurten zes gemaakte caramboles, maar het gat was te groot, omdat Jaap Meppelink er nog zes had te gaan tegen zeven voor Kees Eijkelenboom. In de 22e beurt scoorde Meppelink de winnende en had daarmee zijn totaal van 31 bereikt.
Jan Heins begon goed tegen Aaldert Bisschop met twaalf tegen drie in negen beurten. Er was dan ook geen vuiltje aan de lucht voor Jan Heins, die kansen allemaal open had voor een overwinning, maar de wedstrijd kreeg een heel andere wending, doordat Bisschop helemaal terug kwam in de wedstrijd. Zover dat hij in dertien beurten ineens ook al dertien had gemaakt tegen 22 voor Jan Heins. Heins kreeg het nog zwaar met nog zeven te gaan tegen slechts twee voor Bisschop. Heins kwam steeds dichter bij met een serie van drie, maar in de vijftiende beurt werd Aaldert Bisschop vrij onverwacht winnaar met vijftien. Jan Heins bleef steken op 25 van de 29.

De heren Roelof Dolfing en Geert Roffel hielden elkaar goed in evenwicht met scoren, maar voor Roffel pakte het gunstiger uit met veertien tegen twaalf in vijftien beurten. Dolfing zag de wedstrijd al als verloren, omdat Geert Roffel er nog één moest maken, maar die ene wilde maar niet komen. Acht beurten verstreken en Roffel had die ene nog niet weten te maken, waardoor Dolfing steeds dichter bij kwam, zo dicht dat hij in de 22e beurt inmiddels aankwam bij zeventien en er ook nog één moest maken. De spanning steeg dermate, maar Roelof Dolfing wist blijmoedig als eerste de finish te behalen met achttien. Geert Roffel kreeg een laatste kans om er remise van te maken en kreeg dat voor elkaar, waarmee de punten werden verdeeld.
 
Albert Pol biljartte als een speer tegen Henk Heringa, maar Heringa wist hem bij te houden, zodat in slechts acht beurten de tussenstand op tien tegen elf voor Pol stond. Voor Albert Pol was dit gunstiger, omdat hij er nog maar vier moest maken tegen negentien voor Heringa. Dit aantal bleek te veel van het goede te zijn. Toch lagen de kansen open voor Heringa en met 21 behoorlijk terug kwam, maar Albert Pol won in twintig beurten met vijftien.
Klaas van Dalsem begon uitermate goed tegen Bennie Meppelink met al achttien in nog maar zes beurten, waaronder een beste serie van zes en acht, terwijl Meppelink net begon met vijf en nadien ook nog eens acht beurten voorbij liet gaan, zonder daar van te profiteren. Bij van Dalsem was de druk gezakt, maar nam onderweg wel een paar kleine series mee. Meppelink kwam na de twaalfde beurt iets terug, maar meer dan elf verschenen er dit keer niet in negentien beurten. Klaas van Dalsem werd met 27 winnaar.
 
Jan Benning had aan veertien beurten voldoende om de 21 te scoren en een mooie tussenserie van zes. Gerrit Strijker die het op nam tegen Benning benutte op twee beurten na, alle overige beurten met één of meerdere caramboles. Hij stond op negentien in dertien beurten en moest er nog veertien, wat op zich veel was om er nog remise van te maken, maar de nastoot werd door Strijker bijzonder goed benut met een voortreffelijke hoge serie van tien, waarmee de eindstand op 29 werd gebracht.
Jan Benning mocht nog een wedstrijd biljarten. Dit keer tegen Roelof Huisjes. Tot aan de zesde beurt gingen de heren gelijk op met elk vijf, maar nadien liep Huisjes een stapje harder en bracht het verschil naar vijf met dertien tegen acht. Hierna nam Huisjes een rustpauze, want negen beurten gingen onbenut voorbij. De kansen lagen open voor Benning en nam daar dankbaar gebruik van. Benning bereikte een voorsprong van vijf. De wedstrijd werd steeds spannender, maar Roelof Huisjes nam het heft uiteindelijk in handen, door in de 25e beurt de zestien als eerste te benaderen. Jan Benning moest er nog twee, maar deze hadden geen zin meer om tevoorschijn te komen, waardoor Benning eindigde op negentien van de 21.
 
 

—————

Terug