22-05-2013 17:39

Gerrit Strijker kampioen biljartclub 't Kun Beter

Door Peter van Slochteren

De leden van biljartclub 't Kun Beter hebben het biljartseizoen afgerond. Gerrit Strijker is met 338 punten uitgeroepen tot biljartkampioen. De laatste wedstrijd van dit seizoen biljartte hij tegen Anne Heins. Strijker nam meteen een voorsprong van acht tegen vier, maar Heins verloor strijker niet uit het oog en volgde met telkens een klein verschil. Na mate de wedstrijd duurde kreeg Heins steeds meer grip op de wedstrijd en daalde het tempo bij Strijker. Hierdoor ging de overwinning in 21 beurten naar Anne Heins met negentien tegen 27 van de 33. Overigens was al bekend dat Strijker kampioen was.

Henk Denekamp leverde een beste prestatie tegen Roelof Dolfing. Al begon Denekamp met een kleine achterstand met twee tegen zes in negen beurten, nadien wist Denekamp de achterstand goed weg te werken, door een beste serie van zes mee te nemen, waarmee hij ineens op voorsprong kwam. Dolfing begon juist goed aan de wedstrijd, maar daalde steeds meer weg uit zijn begin ritme, waardoor Denekamp vrij spel had om uit te lopen. De  uiteindelijke winst behaald Henk Denekamp in 24 beurten met 29. Roelof Dolfing stond al zes beurten op elf, maar kreeg bij de laatste beurt nog een serie van vier op papier te staan, waarmee hij eindigde op vijftien van de achttien. Desondanks werd Roelof Dolfing tweede met 332 punten.

Aaldert Bisschop begon moeizaam aan de wedstrijd tegen Jaap Meppelink, want in de eerste acht beurten vergat Bisschop te scoren, maar in de negende beurt werd de weg voor hem vrij gemaakt en scoorde hij ineens een mooie serie van drie. De vierde sloot daar gelijk bij aan. Meppelink ging als een speer, want met zestien was hij al een behoorlijk eind op weg. Inmiddels aangekomen bij 22 beurten was Bisschop de tien gepasseerd en had hierna nog vijf te gaan, maar Meppelink was dichter bij een overwinning, want hij moest de laatste twee nog maken, maar die zaten blijkbaar ver achter in de keu, want vier beurten waren daar voor nodig, maar ze werden in de 26e beurt wakker en kwamen tevoorschijn en hiermee won Meppelink met 31. Bisschop kwam tot twaalf.

De heren Bennie Meppelink en Geert Roffel hielden elkaar goed in evenwicht met scoren, maar het verschil van vijf bleek net iets te veel voor Meppelink, waardoor hij zich in negentien beurten met zeventien van de twintig gewonnen moest geven aan Roffel, die de vijftiende passeerde.
Jan Heins kwam, zag en overwon de wedstrijd tegen Berend Hilberts in dertig beurten met 29 tegen zeven. Hilberts kon zijn juiste ritme niet goed vinden en een serie werd dit keer niet genoteerd voor Hilberts.
 
Goed op dreef
 
Jan Benning was goed op dreef tegen Klaas van Dalsem, die aan het begin te veel liet liggen, terwijl Benning met twaalf tegen vier in slechts zes beurten uitmuntend biljartte. Benning liet de teugels nog iets vieren, zodat Van Dalsem nog goed terug wist te komen, maar aan het eind van de wedstrijd net de laatste drie tekort kwam. Jan Benning won in 25 beurten met 25 tegen 24 van de 27 voor Klaas van Dalsem. Jan Benning werd tevens met 327 punten derde.
 
Het zag er goed uit voor Henk Hilbrink met vijf in zes beurten, omdat zijn opponent Albert Pol nog aan zijn eerste moest beginnen, maar in de tiende beurt verscheen een serie van twee en daarmee was Pol in één keer los. Hilbrink lukte het om op voorsprong te blijven, maar na de 25e beurt, waarin de tussenstand op negen tegen tien voor Hilbrink stond, werden de rollen omgedraaid en maakte Pol een beste serie van vier en wist Hilbrink een serie van twee te scoren en in de 28e beurt had Albert Pol zijn totaal van vijftien behaald. Henk Hilbrink stond op twaalf en kreeg een laatste kans om de resterende drie te maken, maar die bleven achter in de keu wachten op een nieuw seizoen biljarten. Albert Pol eindigde op de vierde plaats met 318 punten.
De overige eindstanden zijn als volgt: 5. Roelof Huisjes 317 punten. 6. Henk Denekamp 314 punten. 7. Geert Roffel 313 punten. 8. Henk Heringa 307 punten. 9. Klaas van Dalsem 299 punten. 10. Bennie Meppelink 295 punten. 11. Anne Heins 294 punten. 12. Aaldert Bisschop 284 punten. 13. Jan Heins 282 punten. 14. Jaap Meppelink 267 punten. 15. Henk Hilbrink 255 punten. 16. Berend Hilberts 203 punten en 17. Kees Eijkelenboom 196 punten.
De hoogste serie van elf werden het afgelopen biljartseizeoen gemaakt door Anne Heins, Henk Denekamp, Jan Heins en Jaap Meppelink.
Biljartclub 't Kun Beter houdt nu een zomerstop. In september begint de biljartclub met een nieuwe competitie biljarten.
Het biljartseizoen werd zaterdag 18 mei feestelijk afgesloten in Ons Dorpshuis.
 

—————

Terug