06-06-2016 16:04

Gezellig feest in Stuifzand

Afgelopen week was het Feest in Stuifzand. Woensdagavond werd het startsein gegeven van de zeskamp die ieder jaar als een rode draad door het feest loopt.

De onderdelen van de zeskamp zijn: straatversiering, 50+ plus kwis, playbackshow, klootschieten en spelletjes. Ieder team kan een joker inzetten om daarmee de punten van een bepaald onderdeel te verdubbelen.

Het feestthema van dit jaar was Tirol en dat betekende dat de straatversiering een Tiroler tint moest krijgen. Woensdagavond werd de straten gekeurd bij daglicht en later op de avond nog een keer toen de sfeerverlichting aangestoken was. Donderdagavond werd er een koppeldarttoernooi en kaartavond gehouden, deze tellen niet mee voor de zeskamp.

Vrijdagmiddag was de 50+plus kwis, en vrijdagavond eerst de kinderplaybackshow, die gewonnen werd door Shannen Nes. De playbackshow voor de zeskamp was erg leuk om te zien. De teams hadden weer van alles uit de kast gehaald om de benodigde punten te halen, maar ook om het publiek te vermaken. In de pauze tijdens de playbackshow gaven de kinderen van de Hip-hop groep uit Stuifzand een optreden dat klonk als een klok.

Zaterdag was het tijd voor de spelletjes en de kinderen konden spelletjes doen en knutselen. Zaterdagmiddag werd ook de brommertoertocht gehouden die voorafgaat aan de Pruttelrees.

De Pruttelrees gaat door het dorp en een aantal deelnemers waren ook verkleed in Tiroler kleding, erg leuk om te zien. De Rees werd uiteindelijk gewonnen door Hans Kats. Bij de Pruttelrees gaat het er niet om hoe hard je rijdt, maar wie  als eerste over de finishlijn rijdt wanneer de zandloper leeg is.
Het avondprogramma werd gevuld door de band Solidair en een optreden van Arjan Boltjes.

Zondag werd er verder gespeeld voor de zeskamp en aansluitend waren er optredens van enkele live artiesten waaronder Stuifzander Eljan de Graaf die met zijn stem en liedjes enkele feestgangers kippenvel bezorgde.

Het feest in Stuifzand wordt georganiseerd door de bestuursleden  van de FIS, die de hele week bezig zijn om alles in goede banen te leiden.  Door steun van adverteerders, waarvan de advertenties op een scherm in de tent te zien waren tijdens het feest, vrijwilligers die helpen en het combineren van feest en Pruttelrees, kan er een feestweek neergezet worden.  Een klein dorp, groot feest en samenwerken is dan mogelijk zodat iedereen weer tevreden terug kan kijken op het dorpsfeest.

Uitslag zeskamp  :  1. Combiteam, 2. Hoofdweg en Cavalj√©weg, 3. Eisenweg, 4. Zwartschaap, 5. Kolkweg.

Fis en pruttelrees bedankt iedereen voor de medewerking!

Een compilatie is binnenkort te zien op de Facebook pagina van De Hoogevener.

—————

Terug