15-04-2013 13:59

Eindelijk winst voor Jaap Meppelink

 

Door Peter van Slochteren
 
STUIFZAND- Jaap Meppelink hield bij biljartclub 't Kun Beter een goed gevoel over aan de wedstrijd tegen Anne Heins, nu hij eindelijk na zes weken weer aan winst kon proeven.
Heins begon in de zesde beurt met een serie van twee, terwijl Meppelink inmiddels met acht al was vooruit gewandeld. In de twaalfde beurt deed Meppelink ineens een grote stap, door een mooie serie van zes mee te nemen. Heins kon zijn opponent niet bijhouden, ondanks dat Jaap Meppelink niet fors wist uit te lopen, kreeg Anne Heins de grip niet in juiste koers. In de 25e beurt boekte Jaap Meppelink eindelijk eens weer winst met een slot serie van vier (31). Anne Heins kwam niet verder dan twaalf van de negentien.
 
Aaldert Bisschop nam het op tegen Henk Denekamp, maar kon in een begin stadium niet bedenken, dat de wedstrijd op zijn naam eindigde, want Denekamp nam al vrij vlot in de wedstrijd het heft in handen en stond in een mum van tijd met acht tegen drie voor. Nadien verstreken  zeven beurten, waarin Denekamp vergat te scoren. Wel had Denekamp het geluk mee, dat Bisschop het weinig beter deed met een carambole. Denekamp pakte vervolgens de draad weer op en scoorde in drie beurten zes, waarmee Denekamp weer verder uit liep. Aaldert Bisschop had inmiddels ruimte voldoende gehad om te oefenen en kreeg het biljarten onder de knie en had ineens weinig moeite om te scoren, waardoor in 24 beurten geheel onverwacht Bisschop winnaar werd met vijftien en een prachtige slot serie van vier. De eerste vier deed Bisschop  maarliefst zeventien beurten over, om ze te maken en nu vlogen ze de keu met gemak uit. Henk Denekamp eindigde op zeventien van de 29. Voor hem was het einde nog ver weg.
Tot aan de dertiende beurt hielden Henk Hilbrink en Henk Heringa elkaar goed in evenwicht met tien tegen elf. Voor Hilbrink zag dit er rooskleuriger uit, want hij zag de eindstreep in zicht met nog vijf te gaan, terwijl Heringa nog een behoorlijk eind had te gaan.
Vele beurten werden benut door Heringa, maar kon niet sneller biljarten en hogere series maken, waarmee Hilbrink vrij spel kreeg en in de 20e beurt de winnende van vijftien scoorde.
Heringa kreeg de nastoot en moest er nog zes, maar dat bleek te veel van het goede. Desondanks verschenen er nog vier uit de keu van Heringa.
Henk Hilbrink mocht wederom aantreden om het op te nemen tegen Geert Roffel. Hierbij had Hilbrink de smaak helemaal te pakken, zodat hij in negen beurten al op acht stond tegen twee voor Roffel. Hilbrink kwam in een dipje terecht, waarvan Roffel dankbaar gebruik maakte en de tussenstand gelijk wist te trekken. Hilbrink was hiermee achteraf niets mee op geschoten, of toch wel? Achteraf bleek van wel, want Hilbrink kwam weer terug in zijn begin ritme en scoorde een serie van drie, waarna de volgende meteen aansloot. Nog drie te gaan voor een tweede overwinning. Geert Roffel stond inmiddels op tien, maar had blijkbaar hierna de caramboles vast zitten in de keu, want er verscheen niet één meer. In de 22e beurt wist Henk Hilbrink zijn tweede wedstrijd ook op naam te krijgen met vijftien een eindserie van drie.
 
Berend Hilberts begon met het maken van de afstoot tegen Klaas van Dalsem, maar hierna liet de tweede carambole geruime tijd op zich wachten. Om precies te zijn maarliefst zestien beurten. Van Dalsem had de weg helemaal voor zich zelf en mede door een mooie serie van zeven stond hij in zeventien beurten al op negentien van de 27. Voor Hilberts was dit gat veel te groot geworden en een inhaalslag bleek niet haalbaar meer. In 29 beurten had Klaas van Dalsem zijn totaal van 27 weten te maken. Berend Hilberts wist nog goed terug te komen met negen, maar had veel verlies geleden aan het begin van de wedstrijd.
 
Geen grip
 
Bennie Meppelink kreeg het niet voor elkaar om later grip op de wedstrijd te krijgen tegen Roelof Dolfing.
Overigens was Dolfing in beste vorm en had 21 beurten nodig om de achttien op papier te krijgen. Meppelink maakte met vier in vijf beurten de tussenstand gelijk, maar hierna ging het ritme omlaag en profiteerde Dolfing hiervan. Meppelink maakte de nastoot nog wel met een serie van drie, maar met elf was dit niet voldoende om het maximaal aantal punten te krijgen, die gingen naar Dolfing.
Kees Eijkelenboom had de smaak goed te pakken tegen Jan Benning en wist op tijd de finish te bereiken in dertig beurten met vijftien. Benning kwam er vijf tekort en eindigde op zestien. Dit kwam mede doordat Jan Benning laat begon met goed scoren en speeltijd te weinig overhield.
Roelof Huisjes maakte een prachtige serie van zeven en liep hiermee meteen uit op Jan Heins. In de vijftiende beurt hadden de heren er elk veertien, maar voor Huisjes zag dit er gunstig uit met nog twee te gaan, terwijl Heins er nog maarliefst vijftien moest en dit verschil was te groot. In achttien beurten werd Roelof Huisjes winnaar met zestien. Jan Heins gaf zich met achttien gewonnen.
 

—————

Terug