30-09-2013 15:15

Eerste Kneutertocht succesvol verlopen

De organisatie van de Kneutertocht kan terugkijken op een geslaagd evenement. Het was een droge dag met af en toe zelfs een voorzichtig zonnetje, dus uitstekend fietsweer. Het aantal deelnemers was van tevoren moeilijk in te schatten, dus met 158 fietsers voor een nieuw en onbekend evenement was de organisatie tevreden.

In de dorpshuizen van Stuifzand, Fluitenberg, Pesse en Tiendeveen kon worden gestart en moesten de deelnemers onderweg een stempel halen. Bij de inschrijving kregen de fietsers een rugtasje mee met daarin een flesje water, een appel en wat lekkers voor onderweg. En natuurlijk het routeboekje, waarin per programmapunt een beschrijving was opgenomen van wat er onderweg te zien was, plus het puzzelformulier.

Bij een aantal punten op de route waren letters te vinden die op het formulier ingevuld moesten worden. Na afloop kregen de deelnemers bij inlevering van het puzzelformulier een winkelwagenmuntje en de kinderen een medaille met het logo van de Kneutertocht erop.

Veel mensen wisten het woord “Zandbergseveen” te vinden en konden zelfs vertellen waar dit voor stond (een combinatie van de laatste letters van de vier organiserende dorpen).

De deelnemende bedrijven/kunstenaars/ambachtslieden langs de route zorgden voor een warm onthaal en ook in de dorpshuizen viel heel wat te zien, zoals schilderijen en foto’s van lokale kunstenaars.

Een veelgehoorde reactie van deelnemende fietsers was dat het zo leuk was om de eigen omgeving eens op een andere manier te bekijken en dat de route zo veelzijdig en afwisselend was. Op dus naar een tweede editie? 

—————

Terug