14-02-2014 14:45

Dorpen voor mekaar

Op 10 maart, om 19.30 uur organiseert de Smederijen van Hoogeveen in het MFC Nieuwlande een voorlichtingsbijeenkomst over “dorpen voor mekaar”.
 
Dorpen voor mekaar gaat over noaberschap, burenhulp en (informele) zorg voor en door bewoners. Een aantal Plaatselijke Belangen van de dorpen hebben al aangegeven dat zij kansen zien voor de dorpen van Hoogeveen. 
Het principe komt van Mondenzorg(t) uit de dorpen rond Emmen. 
Bewoners van Mondenzorg(t) komen 10 maart vertellen hoe zij dit in hun dorpen hebben aangepakt.
 
In het kort; via één telefoonnummer voor alle dorpen kunnen de bewoners van de dorpen allerlei vragen stellen. De vrijwilligers van de dorpen weten hoe ze de vragen kunnen beantwoorden of weten de weg naar de mensen die de vraag kunnen beantwoorden.
 
Voorbeelden vanuit Mondenzorg(t) zijn vragen over advies over een zinvolle dagbesteding of sportmogelijkheden, vragen met betrekking tot zorg en ondersteuning thuis, de activiteiten en mogelijkheden in uw omgeving, regelen van een maaltijdvoorziening, hulp bij het aanvragen van hulpmiddelen of woningaanpassingen of ondersteuning bij het invullen van formulieren.
 
Maar ook praktische vragen zoals kleine klusjes in huis of tuin, vervoer naar ziekenhuis of andere
Zorginstelling, boodschappen halen, grofvuil wegbrengen, persoonlijke Begeleiding of vervanging van mantelzorg (respijtzorg)
 
Kortom genoeg kansen en mogelijkheden om de kracht van de dorpen te versterken, om bewoners meer zeggenschap te geven en langer op het dorp te laten wonen.
 
Iedereen die deze onderwerpen aanspreekt is van harte welkom op 10 maart in MFC “De Opsteker”, Spil 1 in Nieuwlande.
 

—————

Terug