22-11-2012 20:00

Denekamp en Hilberts in vorm bij biljartclub ’t Kun Beter

door Peter van Slochteren

 
 
De leden van biljartclub 't Kun Beter kwamen in Ons Dorpshuis bijéén om een wedstrijd te biljarten.
 
Henk Denekamp verscheen aan de biljarttafel om het op te nemen tegen Henk Hilbrink. Hilbrink mocht beginnen, maar begon heel rustig, want de eerste vier beurten liet hij lopen, maar in de vijfde beurt werd het tijd en scoorde hij een serie van twee. Denekamp pakte meteen twee series van twee mee en even later een serie van vier, waarmee hij op negen tegen vier kwam te staan. Hilbrink kreeg zijn keu niet in het juiste ritme, waardoor hij scorevermogen tekort kwam. Hilbrink lag Denekamp niets in de weg, want Denekamp wist een serie van vijf mee te nemen en in de twaalfde beurt kreeg hij een uitschieter van tien, waardoor het tempo steeds hoger kwam te liggen bij Henk Denekamp, die nog vijf was verwijderd van een overwinning op Hilbrink. Henk Hilbrink wist twee series van twee mee te snoepen en in de vijftiende beurt liet zich nog een carambole zien, maar nadien was het over en bleef Hilbrink staan op negen In zestien beurten had Henk Denekamp zijn totaal van 29 gemaakt.
 
Berend Hilberts was in goede doen en had zijn keu op zijn hand, want er was weinig moeite om de caramboles op de biljarttafel te laten verschijnen. Alhoewel Hilberts van te voren niet wist dat hij de wedstrijd ging winnen, omdat zijn opponent Jan Heins met veertien tegen negen in tien beurten het heft in handen nam en behield, lukte het Heins niet om op tijd de 29 te maken. Daarvoor was het verschil dit keer te groot, aangezien Berend Hilberts er vijftien moet maken en dit aantal passeerde in de 20e beurt. Jan Heins eindigde op twintig, wat overigens niet minder was en daarvoor zes punten kreeg en Hilberts twaalf.
 
Albert Pol wist na drie weken eindelijk eens weer winst te boeken. Dat deed Pol in een wedstrijd tegen Henk Heringa, die tevens goed op dreef was, maar aangezien hij er 29 moet maken, dit verschil met Pol (15) ook te veel bleek te zijn. Pol benutte veel beurten met een enkele carambole en drie keer was er een kleine uitschieter, waarmee hij in 21 beurten de vijftien naderde. Bij Heringa stond de serie van drie vijf keer centraal en een serie van vijf werd gemaakt en kwam daarmee uit op 26. De overige drie werden niet zichtbaar en bleven tot een volgende wedstrijd in de keu zitten.
 
Jaap Meppelink had tijd tekort tegen broer Bennie Meppelink, want Jaap begon zeer matig, maar pas na de vijftiende beurt, waarin er nog maar zeven op papier stonden, wat de leden meestal niet gewend zijn van Jaap ging het beter, maar er werd Jaap nog maar weinig tijd gegeven, want Bennie stond op elf in vijftien beurten, maar liet het tempo hoger op lopen, waardoor in 21 beurten de twintig waren gemaakt.
Jaap Meppelink kwam teleurstellend uit op vijftien van de 31.
 
Kees Eijkelenboom en Aaldert Bisschop namen geruim de tijd voor de wedstrijd. Eijkelenboom scoorde de eerste serie van twee in de achtste beurt. Bisschop stond inmiddels op vier en de vijfde sloot zich daar meteen bij aan, maar nadien werd het stil bij Bisschop, die maar liefst  negentien beurten achter zich liet zonder daar ook maar één carambole in te maken. Bij Eijkelenboom ging het al niet veel beter, maar maakte er twee. In de 29e beurt werd het weer wat levender bij Bisschop en tikte de biljartballen tegen elkaar aan. In de 30e beurt had de vorige carambole ruimte gemaakt voor een serie van drie. Kees Eijkelenboom was de weg kwijt en vergat te scoren, waardoor hij op vier van de vijftien bleef steken in 33 beurten. Aaldert Bisschop scoorde de verlossende serie van drie (15).
 
Roelof Dolfing is de laatste weken buitengewoon in vorm. Ook dit keer liet hij zich niet verslaan door Klaas van Dalsem. Dolfing begon meteen goed aan de wedstrijd door in drie beurten al op acht te staan. Voor Klaas van Dalsem kwam de eerste tevoorschijn in de zesde beurt, wat de leden overigens van Van Dalsem niet gewend zijn. Hoe goed Dolfing begon, des te minder ging het in de zes beurten, die daarna volgden, want Dolfing liet ze allemaal onbenut. Tijd voor Van Dalsem om in te lopen, maar kreeg de keu niet goed onder controle, waardoor dat mislukte. Dolfing liet een serie van drie noteren en in de vijftiende beurt, waarin hij nog vier had te gaan, wist hij in één keer te voldoen en kwam daarmee uit op zestien en werd winnaar. Klaas van Dalsem kwam niet verder dan "slechts" negen van de 27.  
 

—————

Terug