22-05-2013 17:56

Doe mee aan de Kneutertocht!

Wat is de Kneutertocht?

De Kneutertocht is een gezamenlijk idee van de initiatiefgroepen van de dorpssmederijen Fluitenberg, Pesse, Stuifzand en Tiendeveen om een fiets-puzzeltocht te organiseren. De route van 38 km gaat langs kleine bedrijven en kleine zelfstandigen die hun bedrijfje/nijverheid presenteren en langs diverse natuur- en cultuurhistorische monumenten. Ook kunstenaars en hobbyisten kunnen zich presenteren. Dit kan aan huis, maar er kan ook gebruik gemaakt worden van één van de vier dorpshuizen.
 

Wanneer is de Kneutertocht?

Zaterdag 21 september 2013 van 10.00 – 16.30 uur.
 

Wie kan er meedoen als participant?

Bedrijven/kleine zelfstandigen etc. langs de route die willen deelnemen, kunnen vrij invulling geven aan hoe ze de fietsers willen ontvangen. Leden van de initiatiefgroepen zullen beoogde deelnemers benaderen, maar uiteraard kan men ook zelf met iemand van de plaatselijke initiatiefgroep contact opnemen. Een korte omschrijving van de bedrijvigheid van de deelnemer wordt opgenomen in een boekje met de routebeschrijving. De tekst kan aangeleverd worden via een mail aan NellekevanRij@gmail.com.
 
Kunstenaars/hobbyisten die geen eigen ruimte hebben of zich liever gezamenlijk presenteren, kunnen terecht in de dorpshuizen. Geïnteresseerden kunnen hiervoor contact opnemen met onderstaande personen. 
 

Hoe kunnen fietsers zich opgeven voor de Kneutertocht?

Mensen die willen deelnemen aan de tocht kunnen zich op zaterdag 21 september tussen 10 en 12 uur inschrijven in één van de dorpshuizen van Fluitenberg, Pesse, Stuifzand of Tiendeveen. Inschrijving is kosteloos voor kinderen tot en met 12 jaar. Oudere kinderen en volwassenen betalen 2 euro per persoon. Hiervoor ontvangen ze een routeboekje met informatie over de natuur- en cultuurhistorische monumenten en te bezoeken bedrijvigheden. Daarnaast krijgen de deelnemers een tasje met een flesje water en een kleine versnapering voor onderweg. Bij inlevering van het puzzelformulier ontvangen de volwassen deelnemers na afloop een herinnering en kinderen een medaille.
 

Is de route al bekend?

De route is te vinden op www.afstandmeten.nl (zoek op Nederland en vul bij ‘titel’ in “Kneutertocht”).
 

—————

Terug