06-07-2014 21:22

Cheque TVM foundation voor Dorpshuis Stuifzand

Stuifzand - Op donderdag 26 juni reikte bestuurslid Dirk Jan Klein Essink van de TVM-foundation een cheque uit van vijfduizend euro aan “Vereniging Ons Dorpshuis” in Stuifzand. De cheque werd in ontvangst genomen door bestuursleden Margje Pol, Wim Nijmeijer en Marcel ten Brummelhuis van de Vereniging. Het bestuur is erg blij met deze donatie door de stichting en kon melden dat het volledige bedrag zal worden gebruikt voor de verbouwing van de toiletten in het dorpshuis. 
 
Aanvrager van de donatie was Margje Pol. Zij is werkzaam bij TVM verzekeringen en daarnaast penningmeester van Vereniging Ons Dorpshuis. Margje Pol“Dit Dorpshuis in Stuifzand is opgericht in 1948 en daardoor het oudste dorpshuis van Drenthe. Deze plek is door zelfwerkzaamheden van de bevolking destijds tot stand gekomen. Omdat er geld nodig is voor modernisering heb ik een donatie aangevraagd bij de TVM foundation”. 
 
Het geld wordt besteed aan de modernisering van de entree en toiletten in het Dorpshuis. Bestuurslid Marcel ten Brummelhuis: “Dit Dorpshuis heeft veel verschillende activiteiten voor verschillende groepen mensen in de omgeving van Stuifzand. Van gym voor kleuters van de basisschool, een jeugdhonk tot aan koersballen voor ouderen. Kortom, we hebben hier een enorme gemeenschapsfunctie met dit Dorpshuis. Met de donatie van de TVM-foundation, kunnen we ons Dorpshuis moderniseren en bestaansrecht houden voor de woongemeenschap van Stuifzand inclusief buitengebieden,’ aldus de heer Ten Brummelhuis.
 
De coöperatie TVM reserveert jaarlijks een deel van haar winst en doneert deze aan de TVM foundation. Deze stichting ondersteunt maatschappelijke initiatieven die de leefbaarheid in de regio verbeteren.
 
Een overzicht van donaties en initiatieven én meer informatie over de TVM foundation vindt u op www.tvmfoundation.nl
Voor meer informatie over Vereniging Ons Dorpshuis ga naar www.stuifzand.net
V.l.n.r. 
Margje Pol, Marcel ten Brummelhuis, Wim Nijmeijer (bestuursleden Ons Dorpshuis) ontvangen de cheque uit handen van Dirk Jan Klein Essink, bestuurslid TVM foundation.
 (fotografie : Gerlinde Schrijver)
 

 

—————

Terug