Cavaljéweg wint stratenzeskamp Stuifzand

24-06-2013 21:21
Door Peter van Slochteren
 
Het is het bestuur van de F.I.S. ook dit jaar weer gelukt er een geweldig Stuifzands feest van te maken. Het thema was Country en Western.
Woensdagavond werden de bogen van de straten gekeurd. De mooiste boog stond aan de Cavaljéweg en kreeg 12 punten. De Eisenweg volgde met haar boog en kreeg 10 punten. Derde werd de boog van het Combi-team, die bij de kruising Kremboong, Drijberseweg, Siberie, Oostermaat stond en kreeg 8 punten. Vierde werd de boog van de Kolkweg met 6 punten. De vijfde prijs werd de boog van Zwartschaap met 4 punten en de boog aan de Hoofdweg kreeg 2 punten.
Donderdagavond werd het startsein gegeven en kwamen velen darten, en 35 deelnemers legden een kaartje in de feesttent.
Bij het darten werd de hoogste finisch gegooid door Tony Pluister. Bij de winnaarsronde werden Martijn en Bennie kampioen. De tweede prijs ging naar Jasper en Wesley. De verliesers ronde kwam op naam te staan van Jefrey bij de Ley en Nick van Goor. Tweede werden Derk en Gerbert.
 
 
De uitslag van het klaverjassen was als volgt: 1. Henry Stuifzand. 2. Henk Strijker. 3. Trijnco Kroezen. 4. Jeannet van Dalen. 5. Jan van Dalen. Poedelprijs: Appie Hilberts. Bij het jokeren was de uitslag als volgt: 1. Roy Marissen. 2. Marie Strijker. 3. Gea Bouwmeester. 4. Alie Marissen. 5. Jannie Hilbrink. Poedelprijs: Cora Driessen.
 
Vrijdagmiddag was er een cowboykwis, met veel variatie aan vragen met onder andere over Stuifzand voor de vijftig-plussers georganiseerd in de feesttent. De Eisenweg won de kwis, gevolgd door Zwartschaap, Cavaljéweg, Kolkweg, Combi-team en Hoofdweg.
Vrijdagavond begon de play-backshow voor de kinderen van de basisschool. Deze werd gewonnen door Sven Kats en Sharnella. Milan de Graaf werd tweede. De derde prijs werd gewonnen door Ilaysha Stuifzand en de vierde prijs ging naar Glenn en Mike Morsink.
Nadien kwamen de straten aan bod om hun best te zingen om voor de eerste plaats te gaan. Het team van de Cavaljéweg werd eerste, op de voet gevolgd door de Eisenweg. 3. Combi-team. 4. Zwartschaap. 5. Hoofdweg. 6. Kolkweg.

Zaterdag morgen kwamen de deelnemers van de stratenzeskamp op het sportveld voor verschillende zeskampspellen. Het team van de Cavaljéweg bracht de beste prestatie en werd eerste. Het team van de Eisenweg werd tweede op dit ondeerdeel. 3. Kolkweg. 4. Combi-team. 5. Zwartschaap. 6. Hoofdweg.
 
 
 
 
Zaterdagmiddag was er een parcoursspel voor de zeskampdeelnemers van de straten. Deze werd gewonnen door de Cavaljéweg. 2. Combi-team. 3. Hoofdweg. 4. Zwartschaap. 5. Eisenweg. 6. Kolkweg.
De kinderen kregen de gelegenheid om pony te rijden.
Zondagochtend startte om 10.00 uur het klootschieten door de omgeving van Stuifzand. Het team van de Cavaljéweg werpte de minste worpen en werd eerste. Het team van de Eisenweg werd tweede, gevolgd door het team van de Kolkweg. 4. Combi-team. 5. Hoofdweg. 6. Zwartschaap.
S' middags ging het programma verder met het traditionele ringsteken. De deelnemers van de Cavaljéweg wisten de meeste ringen in handen te krijgen. De Kolkweg werd tweede. Derde werd Zwartschaap. 4. Combi-team. 5. Eisenweg. 6. Hoofdweg. De kinderen konden zich vermaken in een draaimolen.

Zondagavond vond de prijsuitreiking plaats en nadien kon iedereen genieten van de band Smildeger Roet, die de stemming er goed in wist te brengen.
De stratenzeskamp werd gewonnen door de Cavaljéweg met 52 punten. De Eisenweg werd met een groot verschil van 40 punten tweede. Het Combi-team wist met 33 punten de derde plaats te veroveren. Tussen de Kolkweg (28 punten) en Zwartschaap (27 punten) zat een verschil van slechts één punt en werden vierde en vijfde. De Hoofdweg werd met 17 punten zesde.

In 2014 is het thema voor het feest Carnaval.
 
Terug