16-11-2015 13:15

Biljarttoernooi groot succes!

Zaterdag 14 november werd de finale gespeeld van het eerste Stuifzandse Biljarttoernooi, dat mede mogelijk gemaakt werd door een bijdrage van de Smederijen.

Om 10 uur verschenen de laatste 16 deelnemers aan de biljarttafels voor de wedsstrijden waarbij de finalisten bekend zouden worden.De hele week waren er  wedstrijden gespeeld waaraan 48 biljarters deelnamen.

Om 14.00 uur waren de 4 finalisten bekend en na een pauze werd er gespeeld om de 3e en 4e plaats. Een mooie  partij waarbij de ervaren Roelof Huisjes liet zien dat je met heel kalm en beheerst biljarten mooie caramboles kan maken. Voor Peter Veninga was het een prestatie dat hij zo ver kwam, want Veninga is een beginnende biljarter die zelf niet verwacht had dat hij zo ver zou komen in het toernooi.   Roelof Huisjes werd 3e, Peter Veninga 4e.

In de finale westrijd kwamen Henk van Dalsem en Harry Blokzijl aan de tafel.  Dat de finale in een ontspannen sfeer werd gespeeld werd al snel duidelijk. Bij enkele caramboles viel het publiek zo stil dat de spelers verzochten of ze af en toe toch wilden doorpraten want zo”n stilte konden ze niet tegen.

Blokzijl stond zelfverzekerd aan het biljart en was goed in vorm na een serie van 9 caramboles viel hij even terug, miste ballen die hij normaal met de ogen dicht kan maken tot verbazing van de aanwezigen.  Van Dalsem  maakte hier dankbaar gebruik van en kwam weer dichtbij met een paar mooie driebanders.  Blokzijl herstelde zich en maakte zijn 39 caramboles en van Dalsem maakte de partij af met een serie van 8, maar net niet genoeg voor de 1e plaats.

De 4 finalisten ontvingen een mooie vleesschaal en bos bloemen en Ons Dorpshuis had een trofee voor de Beste biljarter van Stuifzand.

Het was een gezellig en goed bezocht toernooi en zeker voor herhaling vatbaar daar was iedereen het over eens. Er was elke dag publiek en de sfeer was zo goed dat beginnende biljarters tijdens de partijen nog aanwijzingen kregen van hun ervaren tegenstanders.  De organisatie is dan ook erg tevreden over het verloop van de hele week. 

Vlnr  Peter Veninga, Harry Blokzijl, Roelof Huisjes en Henk van Dalsem.

—————

Terug