28-02-2013 20:00

Albert Pol presteert goed

Door Peter van Slochteren
STUIFZAND- De leden van biljartclub 't Kun Beter kwamen in Ons Dorpshuis bijeen om te biljarten.
Albert Pol was tegen Anne Heins niet te houden en presteerde goed, want in een vlot tempo ging hij de strijd aan, waardoor maar slechts elf beurten nodig waren voor een overwinning met vijftien. Heins kreeg weinig speeltijd toebedeelt, maar begon goed met vier in vier beurten, maar hierna zakte het ritme terug. In de elfde beurt verscheen nog een serie van twee, waarmee Anne Heins uitkwam op zes. In de tussentijd had Pol de weg vrij om naar de vijftien te biljarten.

Vrij lang in de wedstrijd had Roelof Dolfing de hoop om de wedstrijd te gaan winnen tegen Gerrit Strijker met zes tegen vier in negen beurten, maar de keu van Dolfing gaf het op en kreeg Strijker de ruimte om voorbij Dolfing te lopen. na de dertiende beurt kwam Dolfing langzaam terug en bracht het verschil op vier. Er was nog niets aan de hand en het voordeel lag aan de kant van Dolfing, want die had er nog zeven te gaan en Gerrit Strijker had met achttien nog een lange weg te gaan. Dolfing kwam weer in een dipje terecht, wat voor strijker voordeel opleverde en de kans zag om uit te lopen. Strijker bracht het verschil steeds groter, waardoor Dolfing nog in zwaar weer terecht kwam met scoren en er wat aan moest gaan doen, want het ging nu wel heel moeizaam. In de 25e beurt pakte Dolfing de twaalfde mee en was Strijker aangekomen bij twintig. De wedstrijd was nog niet beslist, maar Gerrit Strijker kreeg de smaak goed te pakken en benutte bijna alle beurten nadien, met in de 28e beurt een beste serie van acht. Het tempo lag bij Strijker ineens beduidend hoog en moest er in dertig beurten nog één, terwijl Roelof Dolfing nog steeds op twaalf stond en de resterende zes niet meer haalbaar bleken te zijn, want Strijker scoorde de winnende in de 31e beurt (33). Dolfing, die zo goed begon hield zijn keu gedurende de wedstrijd niet in evenwicht, waardoor de winst naar Strijker ging.

Jaap Meppelink had een beste start tegen Berend Hilberts, want in zeven beurten, waren er al elf genoteerd voor Meppelink en was Hilberts net begonnen aan twee. Meppelink biljartte wat afwisselend, nam onderweg een mooie serie van zes mee naar de finish, die behaald werd in de 26e beurt met 31. Berend Hilberts kreeg te weinig biljartruimte, maar kwam desondanks uit op elf van de vijftien.

Henk Heringa hield de touwtjes in handen met acht in acht beurten tegen drie voor Geert Roffel. Nadien werd het zes beurten stil bij Heringa, maar nam Roffel een serie van vier mee. In veertien beurten waren de heren op gelijke hoogte met elk acht. Heringa wist weg te lopen naar zeventien, maar ontkwam niet aan Roffel, die inmiddels aankwam bij dertien en nog twee had te gaan. Heringa sloot er twee bij aan, maar nadien volgde een stilte van acht beurten en vervolgens kon Henk Heringa de keu opbergen, want Geert Roffel wist na zeven beurten de stilte weg te werken, door de serie van twee te maken en werd daarmee winnaar met vijftien. Heringa eindigde op negentien.

Roelof Huisjes liet de eerste drie beurten schieten om even aan de wedstrijd gewend te raken, maar begon daarna   werkelijk met het maken van de caramboles. Henk Denekamp maakte meteen in de eerste beurt een serie van twee en in zes beurten stonden de heren gelijk. Ze verloren elkaar niet uit het oog met scoren, maar Denekamp moest wel meer vaart maken, omdat hij er 29 moet maken en Huisjes aan zestien genoeg heeft. Denekamp lukte het niet om de macht over de wedstrijd te krijgen, al kwam hij een heel eind met 25 in 27 beurten. Roelof Huisjes behaalde de overwinning in genoemd aantal beurten met zestien.

Henk Hilbrink en Bennie Meppelink hadden veel moeite om op gang te komen. Teleurstellend was de tussenstand van vijf tegen vier in zeventien beurten. De wedstrijd zou weleens veel beurten in beslag gaan nemen, want er werd goed verdedigd door zowel Hilbrink als Meppelink. Het lukte Meppelink om meer grip op de wedstrijd te krijgen en kreeg een aantal series op papier te staan, waardoor Meppelink er in 27 beurten zeventien had gemaakt tegen negen voor Hilbrink. Het moest te doen zijn voor Bennie Meppelink met nog drie te gaan, maar wat zaten die drie vast in de keu. Hilbrink kwam terug en het werd steeds spannender, want in de 37e beurt maakte Hilbrink de veertiende en moest nadien nog één, maar Meppelink was inmiddels ook op negentien aangekomen en had er ook nog één te gaan. Er verstreken drie beurten, maar Hilbrink vergat de winnende te maken. Het zelfde gold tevens voor Meppelink en de spanning was om te snijden, maar uiteindelijk wist Bennie Meppelink in de 40e beurt eindelijk de winnende te scoren. Hilbrink bleef steken op veertien.

Jan Heins en Klaas van Dalsem begonnen allebei sterk met maarliefst negentien in slechts acht beurten. In de tiende beurt stond de tussenstand wederom gelijk met elk 21. Na de achttiende beurt zag Klaas van Dalsem kans om te gaan winnen met 26 tegen 23 met nog een in het vooruitzicht, maar Jan Heins verscheen uit onverwachte hoek met een beste serie van zes en had daarmee ineens zijn totaal van 29 weten te bereiken in achttien beurten.
Jan Benning had voldoende aan zeventien beurten om de winst op naam te krijgen met 21 tegen negen voor Aaldert Bisschop, die tot aan de negende beurt kans zag, maar door vijf beurten niet te benutten, bleken de kansen te vervlogen te zijn.
 

—————

Terug