14-05-2012 20:35

Albert Pol biljartkampioen 't Kun Beter

Door Peter van Slochteren

 
Een aantal biljarters hadden nog een wedstrijd te gaan. De overige niet genoemde biljarters waren al uitgebiljart. Albert Pol biljartte de laatste wedstrijd van het biljartseizoen tegen Berend Hilberts. De heren begonnen zeer moeizaam aan de wedstrijd, want vele beurten kregen het voor het nakijken, waarbij vergeten werd te scoren, zodat het in dertien beurten nog maar drie tegen twee stond voor Hilberts. Toch kreeg Pol hierna de smaak te pakken en wist menig beurten te benutten, waardoor het tempo ineens de vrije loop kreeg naar dertien in negentien beurten. Dit ging Hilberts allemaal wat te voortvarend, want hij kreeg de druk niet achter zijn keu en stond nog maar op vijf, terwijl Albert Pol er nog twee had te gaan. Berend Hilberts lukte het niet om een serie te scoren in deze wedstrijd, waardoor de aantallen minimaal telkens op papier kwamen te staan en Pol de kans gaf naar een overwinning en die werd door hem geboekt in de 23e beurt. In deze beurt werd met een slot serie de vijftien behaald en werd hij met totaal 333 punten uitgeroepen tot biljartkampioen.
 
Henk Heringa eindigde op de tweede plaats met 326 punten. De derde plaats kwam op naam te staan van Geert Roffel met 322 punten.
Anne Heins biljartte tegen Aaldert Bisschop en kon Bisschop tot het einde van de wedstrijd voor blijven, waardoor Heins in 29 beurten won met twintig tegen tien. Met deze winst werd Anne Heins vierde met 319 punten. 
 
Klaas van Dalsem had een zware dobber tegen Gerrit Strijker, die meteen in de eerste beurt al een beste serie van zeven liet noteren en in slechts vier beurten al vijftien caramboles had gemaakt. Klaas van Dalsem kon zijn juiste ritme niet vinden, gezien de drie in  negen beurten. Strijker was met 21 al zover uitgelopen, dat er voor Van Dalsem geen winst meer aan zat te komen. Overigens kreeg Van Dalsem het nog wel voor elkaar om twee mooie series van zes te scoren, maar dat was niet voldoende. Gerrit Strijker won de wedstrijd in een vlot tempo van zestien beurten met 31. Klaas van Dalsem kwam niet verder dan vijftien van de 27, maar werd bij de eindstand wel vijfde met 316 punten.
 
Bennie Meppelink wist met een regelmatige score verloop in 23 beurten de wedstrijd op naam te krijgen tegen Henk Hilbrink met 22 tegen tien. Hilbrink begon goed met acht tegen acht, maar dit ritme hield Hilbrink niet vast en daar plukte Meppelink dankbaar de vruchten van.
De verdere eindstand is als volgt: 6. Jan Heins 315 punten. 7. Jan Benning en Jaap Meppelink elk 297 punten. 9. Henk Denekamp 296 punten. 10. Gerrit Strijker 293 punten. 11. Bennie Meppelink 286 punten. 12. Roelof Dolfing 269 punten. 13. Aaldert Bisschop 253 punten. 14. Henk Hilbrink 252 punten. 15. Berend Hilberts 223 punten en 16. Kees Eijkelenboom 139 punten.
 
De prijsuitreiking en feestelijke afsluiting vonden afgelopen weekend plaats in De Schildhoeve te Fluitenberg.
 
Medio september begint biljartclub 't Kun Beter met een nieuwe competitie biljarten in Ons Dorpshuis.
 
 

—————

Terug