12-09-2017 19:30

Aanleg glasvezelnetwerk in geheel ZDOG-gebied gaat binnenkort van start

In goed overleg tussen RENDO, de gemeente Hoogeveen en het bewonersinitiatief ZaandDörpen Op Glas (ZDOG) is er een planning gemaakt over de aanleg van een glasvezelnetwerk.

Uiterlijk eind 2018 kunnen alle inwoners in het werkgebied van ZDOG (de kernen Fluitenberg, Pesse en Stuifzand, alsmede de buitengebieden van deze dorpen) een aansluiting hebben op een supersnel glasvezelnetwerk.

Echter voordat met de aanleg gestart wordt moet minimaal 50% van de bewoners van de ongeveer 1.350 panden in het ZDOG-gebied een getekende overeenkomst met een provider moeten hebben afgesloten. Deze score van minimaal 50% aansluitingen moet voor het einde van 2017 zijn bereikt.
Het ZDOG-gebied loopt in de gemeente Hoogeveen voorop, mede omdat het bewonersinitiatief voor een goed georganiseerde structuur heeft gezorgd. Volgens ons moet het mogelijk zijn om voor eind 2017 die score van minimaal 50% te bereiken!

Om u van alle informatie te voorzien, organiseert ZaandDörpen Op Glas een drietal informatiebijeenkomsten op:
Maandag 16 oktober 19.30 uur in Fluitenberg, Het Overschotje
Dinsdag 17 oktober 19.30 uur in Stuifzand, Ons Dorpshuis
Woensdag 18 oktober 19.30 uur in Pesse, De Wenning

Voor deze informatieavonden krijgt u ook nog een aparte uitnodiging per post. Wij hopen u op één van deze drie informatie avonden te mogen verwelkomen en dat wij er samen met u in slagen om voor het einde van dit jaar de 50% afgesloten abonnementen te realiseren.

Herbert Beuling,  Voorzitter ZDOG

—————

Terug