24-09-2012 21:13

Aaldert Bisschop boekt eerste winst

De leden van biljartclub 't Kun Beter kwamen bijeen in Ons Dorpshuis om een wedstrijd te biljarten.

Aaldert Bisschop nam het op tegen Roelof Dolfing, maar had geen geluk in de eerste vijf beurten, want er werd door hem niet gescoord. Daar in tegen wist Dolfing er wel vier te maken. Een aantal beurten later kreeg Bisschop alsnog de smaak te pakken en kwam met elf tegen zeven ineens op voorsprong. Hij hield de voorsprong vast, waardoor hij winst boekte in de 25e beurt met vijftien. Dolfing had nog een klein beetje hoop met twaalf in 22 beurten, maar miste vervolgens twee beurten en daarna volgde er nog een, waarmee hij totaal op dertien van de zestien uitkwam.
 
Roelof Huisjes had goed de smaak te pakken tegen Albert Pol. Al vrij vlot nam Huisjes met acht tegen drie afstand van Pol, die het in een aantal beurten moeilijk had met scoren, maar toch het verschil wist terug te brengen naar twee. Nadien wist Pol niet meer te scoren en bleef steken op tien van de vijftien. Huisjes maakte in de laatste drie beurten vier en in 26 beurten won hij de wedstrijd met zestien.
 
Anne Heins was goed in vorm tegen Geert Roffel. Tot aan de vijftiende beurt hielden de heren elkaar met acht tegen zes aardig in evenwicht, maar Heins maakte een uitschieter van vijf en in 23 beurten was het verschil alleen maar groter geworden met zeventien tegen acht. het zat Roffel duidelijk niet mee. Heins moest er nog twee, maar die lieten tien beurten op zich wachten. Voor Roffel tijd om er wat aan te doen en dat deed hij en kwam nog zover dat hij bij veertien uit kwam. De laatste carambole, die nog gemaakt moest worden bleef haken in de keu. Anne Heins won op het nippertje in 33 beurten met een slot serie van twee.
 
Klaas van Dalsem biljartte twee wedstrijden. Tegen Jan Heins had Van Dalsem een zware dobber, want Heins scoorde goed met een tussen serie van zes, waarmee mede in elf beurten er al zeventien op papier stonden voor Jan Heins. Klaas van Dalsem kwam na met twaalf en scoorde vervolgens drie, waarmee het verschil kleiner werd, maar Heins liep telkens een beetje uit. In negentien beurten nam Van Dalsem de leiding met 24 tegen 21, maar Heins trok de tussenstand gelijk. Het werd stil bij Van Dalsem, want zes beurten vergat hij te scoren. Heins wist in vier beurten ook niet meer te scoren, maar Klaas van Dalsem moest er nog drie en die werden door hem in de 26e beurt gemaakt. Heins eindigde op 24 van de 29.
 
Klaas van Dalsem begon met zes tegen twee voor Jaap Meppelink, maar al vrij vlot liep Meppelink uit met een serie van vier en vijf. Meppelink hield het heft in handen door in dertien beurten al op negentien te staan, terwijl Van Dalsem nog op negen stond. Tot nu toe had Meppelink vrij spel, maar aan het einde van de wedstrijd kwam Van Dalsem goed terug, waardoor het nog behoorlijk spannend werd, maar Jaap Meppelink won uiteindelijk in 28 beurten met 31 tegen 25. De laatste twee beurten gingen bij Van Dalsem verloren. 
 
Bennie Meppelink biljartte wisselvallig tegen Berend Hilberts, die veel moeite had met scoren, want in zestien beurten had Hilberts er nog maar een gemaakt tegen zeven voor Meppelink. De heren legden elkaar blijkbaar niet veel weg, waardoor het moeilijk werd om een carambole te maken. Er kwam bij Meppelink schot in, doordat hij in dertig beurten op zeventien stond, en nog drie had te gaan. Van Hilberts had Meppelink geen last meer, want hij was met vijf nog ver weg van de vijftien, die Hilberts moet maken. Er verstreken veel beurten bij Meppelink, zonder dat er werd gescoord. Pas in de 40e beurt kwam er dan toch eindelijk weer eens een tevoorschijn en de overige serie van twee sloot zich daar meteen bij aan. Hilberts lukte het om goed terug te komen, dat kon ook, omdat Meppelink hem ruim baan gaf, maar verder dan twaalf van de vijftien kwam Hilberts niet.
 
Henk Denekamp begon moeizaam aan de wedstrijd tegen Henk Heringa, maar met een serie van zes wist Denekamp in dertien beurten op gelijke hoogte te komen met dertien. Hierna ging het steeds soepeler bij Denekamp, die zelfs een beste serie van elf niet noteren en daarmee met 25 tegen zestien behoorlijk uit liep op Heringa. Er werd nog een serie van drie gemaakt door Heringa, maar de volle winst ging naar Henk Denekamp in 21 beurten met 29.
 
Henk Hilbrink won in 32 beurten met vijftien tegen 28 voor Gerrit Strijker. Strijker biljartte helemaal niet matig, maar het verschil tussen dertig, die hij moet maken en vijftien voor Hilbrink, was dit keer te groot.
 

—————

Terug