Week van het Weven van 28 mei t/m 1 juni 2018

18-05-2018 15:23

In de 3 noordelijke provincies is van 28 mei t/m 1 juni een atelieroute mogelijk op het gebied van weven en aanverwante technieken van galeries tot huiskamerateliers, van traditioneel tot 3D-weven, van gebruikstoepassingen tot beeldend weefwerk. Ook Weefkring ZW. Drenthe heeft in die periode “open atelier”. De leden van de weefkring tonen hun zelfgemaakt werk, geven demonstraties van verschillende weeftechnieken en bieden diverse inloopworkshops aan.

Wat is er te doen?

  • Tentoonstelling van eigen werk.
  • Demonstratie van technieken: weven op getouw, weven op driehoekig raam, bandweven, kaartweven, kantklossen, spinnen, wol verven, macramé.
  • Korte inloop workshops: vlechten met slyngstokken, weven op een katapult, weven op een kaart, knoopringen maken, fitsen met rietjes of papier, vilten. Ook geschikt voor beginners en kinderen.

Op het terras kunt u onder het genot van een kopje koffie of thee genieten van een korte digitale diavoorstelling van gemaakt werk van de afgelopen jaren.

U bent dagelijks van 11 tot 17 uur van harte welkom bij de weefkring aan de Boerveldweg 9     7934 TH te Stuifzand.

Voor de actuele informatie over de verschillende ateliers kunt u de website www.week-van-het-weven.blogspot.nl raadplegen.  

 

Terug