21-02-2013 20:56

Klaas van Dalsem wint net op tijd bij biljartclub ’t Kun Beter

 

Door Peter van Slochteren
 
STUIFZAND- Klaas van Dalsem mocht aantreden om het op te nemen tegen Henk Denekamp.
Van Dalsem begon aan de wedstrijd, maar liet de eerste beurt schieten. Denekamp liet de kans niet liggen en benutte er vier. Van Dalsem herhaalde de serie van zijn opponent. In de derde beurt kwam Van Dalsem weer aan zet en had zijn keu helemaal mee zitten, want er verscheen een beste serie van acht. In vijf beurten was Klaas van Dalsem met zestien tegen zeven al een behoorlijk eind op weg naar winst. een lager tempo volgde voor Van Dalsem en gaf Denekamp ietsje de ruimte, maar tot aan de negende beurt was het verschil teruggebracht naar vijf en met een beste serie van zeven gemaakt door Henk Denekamp, trok hij de tussenstand met één carambole verschil bijna ineens gelijk. Klaas van Dalsem schroefde het tempo weer omhoog, waardoor er in iedere beurt een serie werd genoteerd. Denekamp lukte het niet om Van Dalsem bij te houden en gaf zich in dertien beurten met 23 van de 29 net gewonnen. Klaas van Dalsem bereikte de eindstreep met 27 in dertien beurten en won net op tijd deze uiteindelijk spannende wedstrijd.
Henk Hilbrink begon zeer moeizaam aan de wedstrijd tegen Kees Eijkelenboom. De eerste carambole kwam in de achtste beurt pas uit de keu van Hilbrink. Nog geen koudwater vrees voor Hilbrink, want zijn opponent had ook net de eerste gemaakt. Eijkelenboom biljartte heel rustig, gezien zijn score verloop van telkens één carambole. Bij Hilbrink ging het iets vlotter met af en toe een kleine serie tussendoor. de overwinning kwam op naam te staan van Henk Hilbrink in 24 beurten met vijftien. Kees Eijkelenboom eindigde op zeven van de vijftien. Hilbrink is weer op de goede weg, want de vorige keer wist hij de wedstrijd ook op naam te schrijven.
 
Geluk
 
Geluk mag genoemd worden aan de zijde van Kees Eijkelenboom, die nog een wedstrijd biljartte tegen Berend Hilberts. Eijkelenboom begon uitermate goed met een begin serie van vier en stond in zes beurten op zes. Hilberts liet zijn opponent niet ontkomen en volgde met vijf en trok een beurt later de tussenstand gelijk. Beide heren moesten er vijftien, waardoor het een spannende wedstrijd beloofde te worden.
Er bleef evenwicht boven de wedstrijd hangen, want maakte Hilberts een carambole, dan volgde Eijkelenboom meteen, maar andersom ook.
Aangekomen bij dertig beurten stond de tussenstand gelijk met elk twaalf. Wie o wie zou de doorslag geven voor een overwinning. De spanning steeg... In de 35e beurt scoorde Berend Hilberts een serie van twee en was nadien nog slechts één carambole verwijderd van een overwinning. Het bleef bij Eijkelenboom geruime tijd stil, maar in de 39e beurt kwam er een onverwacht moment en leek als of de keu van Eijkelenboom uitschoot, want de resterende drie kwamen tevoorschijn en werd Eijkelenboom ineens winnaar. Hilberts kreeg het niet voor elkaar om de laatste te maken.
 
Gerrit Strijker was wederom een biljarter van de vele series, want series van drie, vier, vijf, zes en zeven kwamen op papier te staan. Dit tempo ging Aaldert Bisschop te snel. Een serie van twee werd er gemaakt en de overige zes waren enkele caramboles. In achttien beurten mocht Bisschop stoppen met biljarten, want strijker had zijn totaal van 33 al weten te bereiken. 
Bennie Meppelink kon het juiste ritme niet onder de knie krijgen tegen Roelof Huisjes en moest zich in vijftien beurten met twaalf van de twintig gewonnen geven aan Huisjes, die de meeste beurten benutte en mede daardoor al vlot aan de zestien was gekomen.
Jaap Meppelink had kans voor een overwinning, want in de eerste vijf beurten, waren er al negen gemaakt, waaronder een serie van zes, maar hierna ging het bergafwaarts en kregen acht beurten het voor het nakijken. Roelof Dolfing zag kansen open liggen om van de drie naar boven te klimmen. dat deed Dolfing en bracht de tussenstand op gelijke hoogte. Dolfing volgde Meppelink en liet hem niet weer weg lopen, waardoor Dolfing de finish als eerste wist te behalen met achttien. Jaap Meppelink bleef in dertig beurten steken op twintig.
Albert Pol won van Geert Roffel in 24 beurten met vijftien tegen negen. Pol begon goed met tien in acht beurten, maar verloor daarna de macht, maar herstelde deze vanaf de zestiende beurt.
De serie van vijf voor Anne Heins mocht niet meer baten in de zeventiende beurt, waarmee hij op elf uit kwam van de negentien en ondanks de kleine voorsprong in de eerste zeven beurten, want het begin ritme van Jan Benning was niet bijzonder hoog met twee, maar kwam nadien goed op weg. In achttien beurten behaalde Jan Benning de winst met 21 en een beste tussen serie van zes.
Henk Heringa gaf zich in 27 beurten gewonnen aan Jan Heins met 25 tegen 29. Heins eindigde de wedstrijd met een serie van drie en Heringa kreeg er bij de nastoot nog twee bij genoteerd, maar niet voldoende voor remise.
 

—————

Terug