J. Heins en Denekamp presteren vlot

21-03-2013 20:00

 

Door Peter van Slochteren
 
Jan Heins presteerde vlot bij biljartclub 't Kun Beter tegen Jaap Meppelink. In de eerste vijf beurten was er nog weinig aan de hand, want Heins stond op zes en Meppelink volgde met vier, maar daarna zette Heins er vaart achter en scoorde vrij vlot twee series van zeven en dat bracht hem in een razend tempo in negen beurten al op 22, terwijl Meppelink net de zeven was gepasseerd. Het ging Jaap Meppelink veel te snel en kreeg niet meer de kans om het grote gat, wat inmiddels was ontstaan te dichten. In vijftien beurten wist Jan Heins zijn totaal van 29 al te maken. Jaap Meppelink kreeg te weinig ruimte van zijn opponent en hield het bij elf van de 31.
Henk Denekamp presteerde ook goed en nam het op tegen Geert Roffel. In de tweede beurt verscheen er een mooie serie van vijf voor Denekamp en in vijf beurten stond hij al op twaalf. Roffel had er vijf en liet vervolgens drie beurten gaan, maar pakte daarna de draad weer licht op met drie in drie beurten. Denekamp was inmiddels met zeventien al behoorlijk uitgelopen, maar het was nog te doen voor Roffel om op tijd bij de vijftien te komen. De elfde kwam op papier te staan voor Roffel en had hierna nog vier te gaan. Het moest te doen zijn, maar vier beurten gingen verloren en zag Denekamp kans om dichter bij de finish terecht te komen. Series van drie en vier werden gemaakt door Denekamp en in slechts zestien beurten mocht Henk Denekamp stoppen, want hij was de eindstreep gepasseerd met 29. Geert Roffel bleef steken bij elf.
De heren Berend Hilberts en Henk Heringa waren tot aan de dertiende beurt goed aan elkaar gewaagd, wat met elk acht hielden ze elkaar in evenwicht. Het kon nog wel eens een zware dobber voor heringa worden, aangezien hij op 29 moet uit komen en Hilberts aan vijftien genoeg heeft, maar heringa kreeg de keu op zijn hand en de caramboles verschenen mooi van zijn hand. Hilberts liet nog al eens een steek vallen, door beurten onbenut te laten, maar Heringa kreeg juist de grip goed in het biljarten en werd uiteindelijk in dertig beurten winnaar met 29. Berend Hilberts liet onderweg te veel liggen, maar kwam met twaalf een eind heen, maar de laatste drie kregen geen kans meer om zich te laten zien.
 

Voorsprong

 
Gerrit Strijker kwam al vrij vroeg in de wedstrijd op voorsprong, met mede dankzij een beste serie van zeven, waarmee hij in vijf beurten al op elf stond tegen net twee voor Klaas van Dalsem. In de tiende beurt werd het verschil nog groter gemaakt door Strijker met achttien tegen drie. Het zat Van Dalsem duidelijk niet mee. De druk werd bij Strijker iets minder, want hoge series werden niet meer gemaakt, maar de meeste beurten die Strijker kreeg werden telkens benut, waardoor hij de wedstrijd in 25 beurten af sloot met een overwinning (33). Klaas van Dalsem eindigde op zeventien en kwam daarmee tien tekort.
 
Gerrit Strijker mocht nog een wedstrijd biljarten en wel tegen Kees Eijkelenboom. Dit keer ging het Strijker veel minder af, want Eijkelenboom hield Strijker in de gaten met het biljarten en liet hem niet ontkomen. In negen beurten stond de stand gelijk met elk vijf. In zestien werd de stand wederom gelijk getrokken met elk dertien. Voor Eijkelenboom zag er dit gunstiger uit met nog twee te gaan, terwijl Strijker nog een lange weg had te gaan met maar liefst negentien. In de negentiende beurt verscheen de veertiende voor Strijker. Kees Eijkelenboom had de veertiende al reeds in bezit en scoorde de vijftiende in genoemd aantal beurten en werd verdiend winnaar.
 
Het leek er niet op dat de wedstrijd tussen Roelof Huisjes en Anne Heins lang zou gaan duren, want Heins begon goed met negen tegen twee in zes beurten en wist het verschil groter te maken met vijftien tegen zeven in negentien beurten. Voor Heins lagen er nog vier te wachten, maar die hadden weinig zin om uit de keu tevoorschijn te komen, waardoor het een lange wedstrijd van 32 beurten ging worden. Huisjes kreeg het juiste ritme niet onder de knie, maar kwam telkens een klein stapje verder, maar meer dan twaalf van de vijftien verschenen er niet. Anne Heins boekte in 32 beurten uiteindelijk winst met het maken van de winnende carambole (19), die zeven beurten op zich liet wachten.

Aaldert Bisschop begon heel rustig met twee in achttien beurten tegen Bennie Meppelink, die inmiddels al negen had laten noteren. Bisschop wist terug te komen en zover, dat vrij vlot elf waren gemaakt, maar Meppelink biljartte tevens rustig door en moest er na de 28e beurt nog een tegen vijf voor Bisschop. In de 33e beurt kreeg Meppelink de winnende uit zijn keu. Bisschop scoorde de laatste vier beurten niet meer en eindigde op elf.
Albert Pol moest zich in achttien beurten gewonnen geven aan Roelof Dolfing met twaalf tegen achttien. Pol begon pas in de zevende beurt met zijn eerste serie, maar had het geluk mee, dat Dolfing er nog maar één had gemaakt. Nadien ging het tempo naar boven en werden de meeste beurten benut door Albert Pol en Roelof Dolfing, maar Dolfing bleek net iets sterker te zijn in het biljarten.
 

 

Terug