Boekje verschenen over de melkrijders van de zuivelfabriek Ruinen

02-04-2012 16:19

Vrijdagmiddag werd in Museumboerderij'"Het Pasmanshuus"te Ruinen het eerste exemplaar van het boekje Melkrijders in de voormalige gemeente Ruinen uitgereikt. 

 
Bertha Huizinga bestuurslid van de Stichting Historie Ruinen, sprak vol lof over het doorzettingsvermogen van de samenstellers van het boekje.
Vijf jaar geleden hebben we het boek Nering in Rune gemaakt en we kregen toen erg veel gegevens binnen over de melkrijders van de zuivelfabriek in Ruinen, vertelde Bertha. Het was zo veel dat we besloten deze foto's en verhalen te bewaren om er een nieuw boekje van te maken. Hendrikus Niezing, Jan Schenkel, Henk Pries en Hennie Kuijer doken in de aangeleverde materialen en de archieven van de zuivelfabriek, die erg goed bewaard gebleven zijn en vorig jaar was het concept af. Omdat het dit jaar 30 jaar geleden is dat de Stichting Historie ruinen opgericht werd en de akte op 30 maart ondertekend werd bij de notaris, leek het ons een mooie gelegenheid aandacht te schenken aan dit jubileum door het boekje uit te geven.
 
Dhr. Oosterveld van de D.O.C. Hoogeveen ontving het eerste exemplaar, mede door de financiële bijdrage van de D.O.C kon het boekje gedrukt worden en daar is het bestuur van de Stichting erg blij mee.
 
In het boekje staan verhalen van de melkrijders en er staan veel foto's in uit vroegere tijden uit Ruinen, Echten Fluitenberg, Stuifzand en Pesse.
Alle donateurs krijgen het boekje toegestuurd in plaats van het periodiek dat anders in de bus valt.
Het boekje dat € 5,00 kost is verkrijgbaar bij Klaas Kort, Mr. Harm Smeengestraat 50 te Ruinen en van af mei te koop in museumboerderij het Pasmanshuus te Ruinen.

 

Terug