04-04-2013 19:23

Bazar voor Bosnie in Stuifzand

Leerlingen van het alfa college in Hoogeveen gaan naar Bosnie om daar een school op te knappen die in de oorlog verwoest is. De leerlingen moeten voor dit project zelf een bedrag van 500 euro bij elkaar zien te krijgen, hoe ze dat gaan doen mogen ze zelf invullen.

Jessica Dekker uit Hoogeveen en Annemiek Waninge uit Pesse hebben de handen uit de mouwen gestoken en gaan zondag in het dorpshuis in Stuifzand een soort ouderwetse bazar organiseren,waar tegen een kleine betaling ouderwetse spellen gedaan worden. We zaten te bedenken wat we konden doen om geld in te zamelen en ook hoe we mensen konden bereiken  vertellen de enthousiaste meiden.

Op zondagavond zitten we weleens in het dorpshuis en we vroegen de beheerder eens om raad. Na een tijdje babbelen kwmaen we op dit idee en onze vriendengroep werd ook enthousiast, de één had nog een sjoelbak, de ander een voetbalspel, weer een ander bood aan muziek te draaien en we hebben zanger Roelof uit Hoogeveen gevraagd of hij wilde zingen en dat doet hij! We eindigen de dag met een mini biljarttoernooitje.

We hopen dat we een leuke dag hebben en voor het schoolproject een bedragje binnen kunnen halen.


De bazar begint om 14.00 uur in Ons Dorpshuis, Hoofdweg 8 in Stuifzand.

 

—————

Terug